Microsoft izbacuje "neprikladan sadržaj i govor" sa svojih servisa

Koristite li Microsoftove usluge, sad je pravo vrijeme da napravite reviziju dokumenata koje imate pohranjene na OneDrive ili u svom inboksu Outlooka, kako vas ne bi kaznili poslije 1. svibnja.

Martina Čizmić | 29.03.2018. / 12:59

Skype (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Microsoft je odlučio očistiti svoje servise od bilo kakva neprikladnog sadržaja ili govora. To podrazumijeva i psovke i uvrede koje biste u žaru igre na Xboxu mogli izgovoriti. Isto će biti i ako se malo zaigrate pa se na Skypeu "sočnije" dopisujete s partnerom ili partnericom, ali i ako vas u žaru strasti čuje Cortana.

Naime, novi uvjeti korištenja usluga, koji stupaju na snagu 1. svibnja, predviđaju ukidanje pristupa Microsoftovim servisima svima koji ih prekrše. No to nije sve. Osim što više neće imati pristup Microsoftovim servisima, korisnici koji prekrše Uvjete, ostat će i bez pretplate koju su uplatili za korištenje servisa.

Problematično je i što, kako bi provjeravao drže li se korisnici tih pravila, Microsoft sam sebi daje pravo da ih "špijunira".

Tijekom istrage navodnih kršenja ovih uvjeta Microsoft zadržava pravo da pregleda vaš sadržaj kako bi razriješio slučaj, stoji u novim Uvjetima.

Kako bi umirio borce za privatnost, Microsoft je ipak dodao kako ne može niti će pokušavati cijelo vrijeme nadzirati korištenje svojih servisa.

No zato je kao zvono za uzbunu zazvonila odredba prema kojoj Microsoft "može blokirati dostavu komunikacije (poput e-maila, dokumenta ili instant poruke) na servis ili sa servisa" kako bi prisilili korisnike da se prilagode Uvjetima. Dodali su da čak mogu i "ukloniti ili odbiti objaviti" korisnikov sadržaj bez ikakva objašnjenja.

Ono što će korisnike staviti na "crnu listu" Microsofta, među ostalim, jesu golotinja, pornografija, neprikladan jezik (psovke i vrijeđanje), prikaz nasilja ili kriminalne aktivnosti.

S obzirom na sve navedeno, ne iznenađuje što su korisnici postavili pitanje što će onda biti s nasilnim videoigrama koje se igraju na Xbox Liveu, kao što je Call of Duty? Jer tamo ne nedostaje neprikladnog jezika, prikaza nasilja i kriminalne aktivnosti.

Iz Microsofta su pojasnili kako je odredba o zabrani neprikladnog jezika već sadržana u Uvjetima korištenja Xbox Livea i neće se dodatno mijenjati.

Zato, koristite li Microsoftove usluge, sad je pravo vrijeme da napravite reviziju dokumenata koje imate pohranjene na OneDrive ili u svom inboksu Outlooka, kako vas ne bi kaznili poslije 1. svibnja.

 

Izvor: CSOOnline

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti