Microsoft najavio jeftinije Windows RT i Windows 8 tablete

Surface Pro, naprednija verzija tableta iz Microsofta, u prodaju dolazi 9. veljače, a iz Redmonda su već potvrdili informacije da će korisnici imati mogućnost kupovine i drugih, jeftinijih i novih Windows RT i Windows 8 tableta.

Zimo Zimo Matija Zlatarek | 25.01.2013. / 13:33

Microsoft najavio jeftinije Windows RT i Windows 8 tablete

Surface Pro, naprednija verzija tableta iz Microsofta, u prodaju dolazi 9. veljače, a iz Redmonda su već potvrdili informacije da će korisnici imati mogućnost kupovine i drugih, jeftinijih i novih Windows RT i Windows 8 tableta. Odlična informacija za one koji su razmišljali o kupovini tableta s Microsoftovim operativnim sustavom, a kojima je cijena uređaja (s razlogom) bila prevelika.

'Blisko surađujemo s proizvođačima čipova i distributerima kako bi ponudili pravu kombinaciju uređaja', izjavio je danas Microsoftov financijski direktor Peter Klein. 'Microsoft radi na širenju ponude uređaja i uskoro ćemo korisnicima ponuditi veći izbor uređaja s više cjenovnih razreda', nadodao je. 'Mislimo da je Surface samo jedan dio Windows 8 priče', rekao je Klein. 'On predstavlja zanimljivu inovaciju, i pravi je primjer čvrste integracije softvera i hardvera', prenosi Venture Beat.

Podsjetimo se, 64-gigabajtno (jeftinije) izdanje Surface Pro tableta bez dodatne tipkovnice prodavati će se po cijeni od 899 dolara. Originalni Surface tablet, koji koristi Windows RT operativni sustav, prodaje se u dva modela - s cijenom od 500 i 600 dolara. Više informacija o datumu izlaska novih modela još nije poznato.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti