Microsoft objavio OneNote za Android, uskoro stiže čitav Office paket

Nakon nekoliko mjeseci provedenih u beta testiranju, Microsoft je napokon objavio svoju popularnu OneNote aplikaciju za Android platformu. OneNote za Android omogućuje korisnicima pisanje rukom te crtanje, koristeći se pri tom stilusom ili prstom.

Zimo Zimo Ivan Galgoci | 22.08.2014. / 18:15

Microsoft objavio OneNote za Android, uskoro stiže čitav Office paket

Nakon nekoliko mjeseci provedenih u beta testiranju, Microsoft je napokon objavio svoju popularnu OneNote aplikaciju za Android platformu. OneNote za Android omogućuje korisnicima pisanje rukom te crtanje, koristeći se pri tom stilusom ili prstom. Mnogo pažnje je posvećeno optimizaciji upravljanja zaslonom na dodir - sada vrlo jednostavno možemo formatirati tekst, odabrati željeni font, njegovu veličinu, centrirati tekst po želji, dodavati tagove i mnogo drugog. Povlačenjem prsta preko zaslona možemo se trenutno prebacivati između bilježnice, sekcija i stranica.

Microsoft objavio OneNote za Android,

Foto: Google Play Store

"Bez obzira na to što živimo u digitalnom dobu, mnogi ljudi i dalje preferiraju pisanje rukom nad tipkanjem. Osim očitog komfora, posljednja istraživanja pokazala su da učenici koji pišu rukom postižu bolje rezultate od kolega što se koriste tipkanjem, posebno u slučajevima stvaranja ideja i pamćenja zapisanog", objavio je Microsoft na svom blogu.

OneNote za Android platformu dostupan je za besplatno preuzimanje u Google Play trgovini. Jedini uvjet za korištenje jest Android u verziji 4.1 Jellybean ili većoj, što bi moglo razočarati vlasnike starijih verzija, kojih po zadnjem istraživanju ima čak 20 %. Od toga 10 posto odnosi se na vlasnike uređaja s još uvijek prilično čestim, Androidom 4.0.x ICS.

Microsoft nastavlja rad i na drugim uredskim Android aplikacijama na dodir. Razvoj njihovog popularnog Office uredskog paketa, sastavljenog od Worda, Excela, PowerPointa i OneNotea, teče po planu i trebao bi se pojaviti do kraja ove godine.

Izvor: blogs.office.com

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti