Microsoft patentirao telefon s čak 3 ekrana

Dok čekamo početak prodaje modela Surface Duo, Microsoftov patent otkriva da bismo u budućnosti mogli vidjeti i telefon s tri ekrana.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.04.2020. / 13:27

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ako koronavirus ne pomrsi planove ekipi iz Microsofta, krajem godine na tržištu trebao bi se pojaviti njihov smartphone s kojim žele krenuti u osvajanje mobilnog tržišta. Inženjeri kompanije odlučili su se na drukčiji pristup u odnosu na konkurenciju te razvijaju uređaj s dva ekrana. Dosadašnje fotografije i videozapisi Surfacea Dua koje su prikazali izgledaju obećavajuće te se samo možemo nadati da njegova cijena neće biti previsoka.

Surface Neo Microsoft oduševio novim uređajima: Predstavljeni novi modeli Surfacea i telefon s dva ekrana koji radi na Androidu

Iako se njihov telefon s dva ekrana još nije ni pojavio na tržištu, na mreži su već objavljene informacije o novom Microsoftovu patentu za telefon s čak – tri ekrana. Patent otkriva, prenose na stranici PC Mag, da ekipa iz Microsofta namjerava napraviti minijaturni ekran koji bi postavili između dva velika ekrana. Takav ekran trebao bi pomoći da, jednom kada se uređaj raširi, ne bude praznog prostora između ekrana te da na svim ekranima prikazuje jedan sadržaj. Naravno, pitanje je koliko će prijelaz između tih ekrana biti vidljiv i imaju li u Microsoftu neki adut u rukavu kojim bi mogli sakriti prijelaz i napraviti jedinstvenu cjelinu od ta tri ekrana.

Također, taj dodatni mali ekran mogao bi imati dvije strane tako da bi se kada je uređaj sklopljen s njegove druge strane mogle prikazivati obavijesti o pozivima, porukama, stanje baterije itd. Kako je riječ o patentu, Microsoft se može, ali i ne mora odlučiti na njegovu primjenu, odnosno razvoj uređaja s tri ekrana baziranog na njemu.

Microsoft Surface Go (Foto: Microsoft) Najjeftiniji Microsoftov tablet: Službeno predstavljen Surface Go

Rješenje je svakako zanimljivo i predstavlja inovaciju u odnosu na telefone koji su trenutačno dostupni na tržištu. Također, takav bi uređaj trebao predstavljati alternativu telefonima sa savitljivim ekranima koji još imaju problema s izdržljivošću ekrana i trebat će proći još neko vrijeme prije nego što se usavrše.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti