Microsoft počinje s testiranjem oglasa u izborniku Start Windowsa 11

Microsoft je na svom službenom blogu objavio i primjer kako bi takvi oglasi mogli izgledati.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.04.2024. / 10:23

Reklame u Windowsima 11 (Foto: Microsoft)

Na službenom blogu Windowsa Microsoft je objavio detalje oko nove testne verzije svog operativnog sustava koja je dostupna samo određenom broju Windows Insiders korisnika. Među različitim poboljšanjima i novitetima Windowsa 11, jedna je stvar posebno privukla pažnju medija, a to su - oglasi u izborniku Start.

Korištenje alata Generative Eraser Nova AI opcija stiže u Windowse i omogućit će jednostavno uređivanje fotografija

U rubrici preporuka na mjestu gdje se nalaze posljednje instalirane te najčešće korištene aplikacije, sada će se prikazivati i preporuke koje će, kako stoji na blogu, korisnicima pomoći u otkrivanju aplikacija unutar Microsoftove trgovine aplikacijama. Riječ je, prema The Vergeu, o oglasima koji će biti dostupni samo unutar testne verzije i za korisnike u SAD-u, a opcija će se moći isključiti unutar postavki ovog operativnog sustava. Iz Microsofta podsjećaju kako konstantno testiraju nova iskustva i koncepte za svoje proizvode, a koje na kraju ne moraju implementirati u konačne verzije, već ta implementacija ovisi o povratnim informacijama i zadovoljstvu samih korisnika.

Dakle, ako većina testnih korisnika pokaže palac dolje ovoj opciji, za očekivati je da će Microsoft na kraju odustati od nje te da je neće implementirati u jednu od budućih finalnih verzija Windowsa 11.

Kako bi trebali izgledati oglasi unutar izbornika Start na Windowsima 11 možete vidjeti na priloženoj fotografiji koju je objavio Microsoft. Unutar popisa aplikacija i dokumenata nalazi se narančastom bojom označena aplikacija za upravljanje lozinkama 1Password. Riječ je o reklami za aplikaciju koju korisnici onda mogu skinuti s Microsoft Storea te, prema onom što možemo pročitati na njihovom blogu, tu bi se trebali prikazivati preporuke isključivo za takve programe koje će se moći preuzeti na Microsoftovoj online trgovini.

Microsoft Copilot Microsoft najavio najveću promjenu na tipkovnicama za Windows računala u skoro 30 godina

Ovo nije prvi pokušaj s eksperimentiranjem s oglasima unutar Windowsa 11 te je kompanija prošle godine počela s testiranjem reklama unutar File Explorera, no na kraju su od te ideje odustalo. Kako podsjećaju na The Vergeu, kompanija eksperimentira s prikazom oglasa unutar Windowsa više od deset godina, tako da testiranje oglasa unutar aktualne verzije njihova operativnog sustava nije nikakvo iznenađenje.

Izvor: The Verge 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti