Microsoft educira poslovne ljude o umjetnoj inteligenciji

Serijal Master Class dostupan je online, bez ikakvih troškova, u obliku jednostavnom za konzumaciju, na zahtjev.

Martina Čizmić | 13.03.2019. / 18:32

Startup, ilustracija (Foto: Microsoft)

Implementacija AI tehnologije u poslovanje može rezultirati mnogim izazovima, uključujući i osnove: odakle početi, kako usvojiti umjetnu inteligenciju te kako upravljati rizicima i obvezama s umjetnom inteligencijom u organizaciji.

Upravo zbog toga, Microsoft pokreće novu inicijativu AI Business School koja će kao resurs služiti poslovnim liderima u stvaranju vlastite strategije AI i uspostavljanju AI kulture u njihovoj organizaciji.

Serijal Master Class dostupan je online, bez ikakvih troškova, u obliku jednostavnom za konzumaciju, na zahtjev, kako bi se poslovni lideri i njihovi menadžerski timovi mogli usredotočiti na sadržaj koji im je najrelevantniji, u vrijeme koje im odgovara najbolje.

Razvijena je u partnerstvu s INSEAD, vrhunskom diplomskom poslovnom školom s kampusima u Europi, Aziji i na Bliskom Istoku, te nudi uvid u iskustva od rukovoditelja iz svih industrija i poslovnih ljudi o prevladavanju najvećih izazova s kojima se suočava uporaba AI u organizacijama.

Kurikulum je usmjeren na četiri ključna modula učenja: strategiju, kulturu, odgovorni AI i AI tehnologiju:

AI strategija: najbolje prakse za uspješno vođenje strateškom pristupu umjetnoj inteligenciji iz različitih vertikalnih industrija, uključujući i dijeljeno znanje korisnika, uklljučujući i : Jabil (proizvodnja), Telefonica (telekom), MS Stores (maloprodaja) i Oscher Health (Zdravstvo).

AI kultura: Nekoliko detaljnih iskustava i smjernica za pristupanje umjetnoj inteligenciji i njenom utjecaju na organizacije, zajedno s najboljim pristupom za izgradnju AI kulture. Detaljne studije slučaja iz Microsoftova internog AI pristupa predstavljaju: Microsoftov CMO Chris Capossela, Microsoftov CFO Amy Hood, Microsoftov EVP Judson Althoff te Microsoftov AI CVP Mitra Azizirad.

Odgovorni AI: Predsjednik Microsofta, Brad Smith, vodi raspravu o odgovornim pristupima umjetnoj inteligenciji, što uključuje i detaljne bilješke o Microsoftovim lekcijama u ranim naporima umjetne inteligencije, kao i zajedničke smjernice o tome kako pristupiti uporabi AI na etički odgovoran način.

Tehnologija AI: Tehnološki fundamenti umjetne inteligencije koji postavljaju temelje za uspjeh s implementacijom AI, uključujući sesije s Microsoft EVP Harryjem Shumom, Microsoftovom CVP Lili Cheng, Microsoftovim CVP Steveom Guggenheimerom i druge.

 

Kurikulum će konstantno biti ažuriran novim, relevantnim sadržajem, obzirom da AI nastavlja utjecati na sve poslovne procese i svakog zaposlenika.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti