Microsoft predstavio tipkovnicu za lakše pisanje jednim prstom

Nova Microsoftova aplikacija za sve iOS korisnike.

Monika Nožić Monika Nožinić | 27.04.2016. / 06:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ako ste se ikada namučili dok ste tekstualnu poruku pisali samo jednim palcem, onda znate da većina tipkovnica pametnih telefona nije dizajnirana za pisanje samo jednom rukom.

No, Microsoft to pokušava promijeniti. Nova aplikacija pod nazivom Word Flow, objavljena u ponedjeljak za iOS uređaje, korisnicima omogućuje da standardnu QWERTY iPhone tipkovnicu zamijene verzijom koja olakšava pisanje jednim prstom, tj. palcem.

Zakrivljeni dizajn smanjuje prostor između rubova tipkovnice i na taj način omogućuje lakši pristup slovima na svim krajevima, pruža veći prostor za tipku za razmak, može predvidjeti riječ koju korisnik želi napisati te omogućuje "swipe to type" opciju.

Osim navedenih prednosti, tipkovnica nažalost ima i neke nedostatke. Slova su manja od uobičajenih, što može povećati mogućnost pogreške za vrijeme pisanja. Također, zakrivljena tipkovnica zauzima više vertikalnog prostora od tradicionalne iPhone tipkovnice pa se na taj način se smanjuje prostor za prikazivanje poruka.

Aplikacija je trenutno dostupna samo na engleskom jeziku i u Americi, ali uskoro će se vjerojatno proširiti i na ostala tržišta.

Microsoft je početkom mjeseca objavio i Hub, još jednu aplikaciju za tipkovnicu, no za razliku od Word Flowa, Hub je dizajniran na način da korisnicima olakša multitasking, omogućujući im dijeljenje dokumenata na ostalim Microsoft servisima poput OneDrivea.

Izvor: HuffingtonPost/Mashable

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti