Microsoft Surface Pro dolazi u siječnju u dvije verzije

Microsoft je najavio dolazak Pro verzije svojeg Surface tableta. Surface Pro dolazi u siječnju iduće godine, a bit će dostupan u dvije verzije - od 64GB i 128GB, s cijenama od 899 i 999 dolara.

Zimo Zimo Matija Zlatarek | 30.11.2012. / 11:24

Microsoft Surface Pro dolazi u siječnju u dvije verzije

Microsoft je najavio dolazak Pro verzije svojeg Surface tableta. Surface Pro dolazi u siječnju iduće godine, a bit će dostupan u dvije verzije - od 64GB i 128GB, s cijenama od 899 i 999 dolara. Surface Pro snažnija je verzija Surface RT tableta koji je Microsoft predstavio u listopadu ove godine.

Surface Pro ima  Intel Core i5 procesor i 1080p HD zaslon. Pro će pokretati punu verziju Windowsa 8, umjesto Windows RT, koji je dostupan na modelu Surface RT. To znači da će Pro biti u mogućnosti pokretati sve naslijeđene Windows aplikacije kojima laptop ili desktop računala imaju pristup - nešto što RT verzija nije sposobna.

Surface Pr sadrži USB 3.0 port i Mini DisplayPort, koji omogućuje rezoluciju zaslona do 2560x1440. Pro verzija je malo teža i deblja od RT modela, ali Microsoft napominje da je još uvijek ispod jednog kilograma teška, a debljina tableta manja je od 14mm, piše The Verge.

Nažalost, Microsoft nije dao točan datum izlaska novog tableta, a nije poznato ni kada će zainteresirani kupci biti u mogućnosti unaprijed naručiti uređaj.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti