Microsoft Xbox One uskoro će vaše postavke spremati u oblak

Ljubitelji igraće konzole s potpisom Microsofta sasvim sigurno jedva će dočekati nove značajke.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 30.10.2017. / 08:15

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Microsoft je bez prevelike pompe onima koji su uključeni u program Xbox Insiders omogućio preuzimanje takozvane “alpha firmware” nadogradnje koja donosi neke vrlo korisne i dugo čekane opcije. Svakako najzanimljivija i najkorisnija vezana je uz korisničke postavke same konzole, koje će se ubuduće moći spremiti u - Microsoftov oblak! I do sada ste svoje omiljene igre i naslove mogli pohraniti u oblaku, ali nova nadogradnja omogućit će vam da sve personalizirane postavke spremite u “cloudu”, kako bi vam prelazak na novu konzolu bio praktički bezbolan.

Primjerice, oni koji trenutačno imaju stariju generaciju igraće konzole iz Microsofta i razmišljaju u prelasku na Xbox One X, sasvim sigurno imaju poprilične glavobolje kada je u pitanju spomenuta personalizacija, jer moraju sve postavke iznova unositi u novu konzolu. S novom nadogradnjom, cijeli proces će biti apsolutno automatiziran, nakon što se napravi “backup” postojeće konzole i isti se pohrani u oblaku, nakon kupovine nove konzole i prijave s Microsoftovim korisničkim računom, dovoljno je odabrati opciju preuzimanja spremljenih postavki i pričekati da se konzola konfigurira.

Definitivno sjajna opcija koja je, nažalost, još uvijek rezervirana samo za korisnike koji sudjeluju u spomenutom programu Xbox Insiders i oni će novu nadogradnju moći preuzeti u “narednih nekoliko tjedana”. Za sada nema informacija kada će “alpha firmware” biti javno dostupan, a više o svemu možete pročitati ovdje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti