Hrvatski startup Spotsie i Fil Rouge Capital potpisali su u Zagrebu ugovor u vrijednosti od oko 1,5 milijuna kuna seed investicije. Investicija dolazi nakon do sada uloženih 3 milijuna kuna iz privatnog kapitala. Na potpisivanju ugovora sudjelovali su Roko Roić i Matej Zelić ispred Spotsija te Stevica Kuharski ispred Fil Rouge Capitala.

Roko Roić Hrvatski startup u pohodu na europsko tržište: "Želimo napraviti nešto što još nitko na svijetu nije napravio"

Želimo biti svjetski lider u energetskoj industriji 4.0., u sektoru u području pozicioniranja i navigacija. Ovim bih putem želio zahvaliti Fil Rouge Capitalu što su prepoznali naš potencijal te se veselimo suradnji i daljnjem rastu!, istaknuo je Roko Roić iz Spotsija.

Stevica Kuharski također nije skrivao svoje zadovoljstvo: "Veselimo se dolasku Spotsiea u Fil Rouge Capital obitelj. Sve je više sjajnih osnivača u hrvatskom startup ekosistemu poput Roka i Mateja i jako smo uzbuđeni biti dio ove priče!

Spotsie je startup koji je razvio cloud native platformu i vlastito hardversko rješenje za pozicioniranje alata, ljudi i opreme. Aplikacija koristi Internet Of Things tehnologiju koja rješava probleme pozicioniranja i navigacije uz pomoć low energy bluetootha. Poseban naglasak tržišnog nastupa je na energetskoj i naftnoj industriji. Spotsie, prvi na tržištu, funkcionira i u eksplozivnim okolinama pokrivenim Atex normama. Uz pomoć Spotsija se u industriji postiže veća sigurnost radnika, postrojenja te se podiže efikasnost rada.

Slika nije dostupna Kako najjednostavnije pronaći ljude i objekte na nekoj konferenciji? Uključite Spotsie

Ako želite više saznati o Spotsiju, pročitajte naš intervju s ekipom iz kompanije iz svibnja prošle godine kada su najavljivali velike planove, a sad je očito da su na dobrom putu ostvarenja tih planova.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju