Mislite da gledate prelijepu mladu djevojku? To je mislilo i 19.000 tviteraša...

Deepfake tehnologija je pronašla svoje mjesto i na profilima društvenih mreža, jer neki ljudi jednostavno iz samo njima znanih razloga, žele pažnju pod svaku cijenu.

Branimir Vorša | 23.03.2021. / 16:46

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Na Twitteru postoji profil @azusagakuyuki koji je svoje pratitelje uspio prevariti da je riječ o preslatkoj mladoj ljubiteljici motocikala. No, zapravo je riječ o 50-godišnjem Japancu po imenu Zonggu koji je pomoću deepfake tehnologije stvorio lažnu osobu na navedenom profilu, prenosi BBC.

Zapravo, Zonggu je sam priznao da je profil lažan tijekom jedne kasnonoćne emisije na japanskoj televiziji te pojasnio da je zapravo koristio FaceApp i druge alate za uređivanje  kako bi stvorio svoj lažni alter ego u obliku zgodne i puno mlađe djevojke.

Zonggu je pojasnio kako ga na Twitteru, dok je imao normalan profil, nitko nije doživljavao, odnosno nitko nije doživljavao njegove objave.

Nitko ne želi čitati o tome kako običan sredovječni muškarac održava svoj motocikl i objavljuje fotografije na svojem profilu, rekao je Zonggu gostujući Nippon Television Networku.

Onda se okrenuo tehnologiji, točnije FaceAppu kako bi promijenio svoj izgled.

Prvo sam samo isprobavao i ispalo je prilično lijepo. Sad dobivam i po 1000 lajkova, a prije je obično to bilo ispod 10, rekao je Zonggu.

Onda se, kaže, zanio i pokušao svoj alter ego napraviti "još slađim".

Javno priznanje na televiziji međutim uopće nije naštetilo Zongguu. U vrijeme priznanja, imao je oko 19.000 pratitelja na Twitteru, a otkad je priznao sve, nakupio ih je ukupno 24.000.

To je samo jedan od primjera fascinantne i bizarne primjene deepfake tehnologije. Srećom, ovdje je bila riječ o na kraju bezazlenom traženju pažnje, no ta tehnologija ima i potencijalno puno strašnije i kudikamo opasnije mogućnosti primjene.

Izvor: Futurism

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti