Mislite da je internet dostupan svima u SAD-u? Mogli biste se iznenaditi

Godine 2021. Kongres je saveznim državama i teritorijima za proširenje širokopojasne infrastrukture odobrio 42,45 milijardi dolara bespovratnih sredstava.

Hina | 31.05.2023. / 15:46

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Više od 8,3 milijuna američkih kućanstava i kompanija nema širokopojasni pristup internetu, objavila je Savezna komisija za komunikacije (FCC).

FCC-ovi podaci ključni su za odluke o državnom financiranju, napominje Reuters.

Godine 2021. Kongres je saveznim državama i teritorijima za proširenje širokopojasne infrastrukture odobrio 42,45 milijardi dolara bespovratnih sredstava.

Pogled na najviši vrh Mt. Kilimandžara, Uhuru Najviša afrička planina pokrivena brzim internetom zbog nevjerojatnog razloga

Uprava za telekomunikacije i informacije u sklopu ministarstva trgovine ponovila je u utorak da će do kraja lipnja objaviti kako namjerava raspodijeliti taj novac.

Nastavit ćemo pratiti ažuriranje FCC-ovih podataka o dostupnosti kako bismo ispravno raspodijelili ta ključna sredstva, poručili su iz NTIA-e.

Na kraju krajeva, svjesni smo da deseci milijuna Amerikanaca nemaju brzi pristup internetu. Da bi ti Amerikanci dobili odgovarajuću uslugu, ključno je da hitno nastavimo s provedbom programa, stoji u priopćenju.

FCC-ov tim za izradu karata analizirao je probleme s dostupnošću podataka na više od četiri milijuna lokacija, poručili su iz komisije, dodavši da će analize objavljivati dva puta godišnje.

Kongres je također osigurao 14,2 milijarde dolara za mjesečne vaučere od 30 dolara za obitelji s niskim primanjima koje će ih moći koristiti za internetske usluge po vlastitom izboru.

Optički kabel, ilustracija Japanski znanstvenici ostvarili suludu brzinu prijenosa podataka kojom se istovremeno može prenositi 10 milijuna 8K videa

Vaučere je zatražilo 18 milijuna kućanstava, a predsjednica FCC-a Jessica Rosenworcel upozorila je početkom mjeseca da novca neće biti dovoljno ako Kongres nešto ne poduzme.

Program je sjajan i želim da se i dalje provodi. Želim surađivati s Kongresom kako bismo se za to pobrinuli, rekla je tada Rosenworcel.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti