Mladi više vjeruju Amazonu i PayPalu nego bankama

Čak je 77 posto ispitanih u Velikoj Britaniji reklo kako ne vjeruju da će Facebook zaštititi njihove privatne podatke.

Martina Čizmić | 01.06.2018. / 18:44

Jeff Bezos (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Iako su istraživanja u SAD-u pokazala kako afera Cambridge Analytica baš i nije naštetila Marku Zuckerbergu i Facebooku te da se ta društvena mreža čak koristi i više nego prije, u Velikoj Britaniji situacija je nešto drugačija.

Anketa koju je provela tvrtka RFi Group, među mladim Britancima, pokazala je kako mlade generacije baš i ne vjeruju bankama, kad je u pitanju čuvanje osobnih podataka.

Točnije, kad su ih pitali kojim tvrtkama najviše vjeruju da će se brinuti za privatnost i sigurnost njihovih privatnih podataka, mladi su Britanci mahom na prvo mjesto stavili Amazon i PayPal.

Slično su reagirali i mladi u SAD-u koji su tom izboru dodali i Google.

Međutim, još je zanimljiviji podatak vezan uz Facebook. Nakon afere Cambridge Analytica, u kojoj su neovlašteno korišteni i podaci brojnih Britanaca, čak je 77 posto ispitanih u Velikoj Britaniji reklo kako ne vjeruju da će Facebook zaštititi njihove privatne podatke.

Upravo je zaštita osobnih podataka, u svjetlu primjene GDPR-a, posebno došla do izražaja u anketi. Tako su ispitanici istaknuli da ih, ukoliko aplikacija ili tvrtka traže od njih osobne podatke, zaštita tih podataka najviše brine. No, istovremeno, spremni su dati pristup osobnim podacima, ako će im to osigurati bolju ili povoljniju uslugu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti