Motorola Mobility predstavila je u New Yorku novi pametni telefon -  Moto Z2 Force koji se nadovezuje na prethodno predstavljeni Moto Z2 Play.

Novi Moto Z2 Force Edition ima tanko aluminijsko kučište s Moto ShatterShield tehnologijom i Quad HD AMOLED zaslonom od 5.5 inča koji jamči da neće napuknuti ili se razbiti. Pokreće ga Qualcomm Snapdragon 835 mobilna platforma, a za brzi prijenos podataka pobrinut će se  Gigabit LTE. Novi Moto Z dolazi s dvostrukom kamerom od 12 MP, jednom monokromatskom i jednom u boji.

Nova baterija trebala bi osigurati cjelodnevno korištenje, a za one koji ju ipak trebaju napuniti u pokretu tu je TurboPower punjenje. Uređaj posjeduje nenadmašne performanse s moćnom

Moto Z2 Force Edition kompatibilan je s Moto Mods dodacima, kao što su Gamepad, JBL 2 SoundBoost i bežična maska za punjenje.

Osim novog pametnog telefona, Motorola je predstavila i 360 Camera Moto Mod, dodatak koji Moto Z pretvara u kameru od 360 stupnjeva koja mmože snimati interaktivni 4k videozapis i 3D audio, ali i fotografije ultra širokog kuta od 150 stupnjeva.

Novi pametni telefon Moto Z2 Force Edition i 360 Camera Moto Mod bit će dostupan krajem ljeta u raznim državama Europe, Bliskog istoka i Afrike. Cijena za Moto Z2 Force Edition još nije poznata, no zna se da će 360 Camera Moto Mod biti globalno dostupan po cijeni od 299,99 dolara (oko 1900 kuna).