Motorolin telefon budućnosti: Dodirom na jednu tipku dijagonala ekrana - raste

Motorola je predstavila telefon na kojem ekran može “narasti” dodirom na samo jednu tipku.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.10.2022. / 13:54

Motorolin telefon s rolanim ekranom (Foto: YouTube)

Tehnološke kompanije godinama eksperimentiraju s novitetima oko dizajna pametnih telefona te se čini kako budućnost pripada uređajima sa savitljivim ekranima. Za sada ipak nema prevelike potražnje za takvih telefonima jer, osim visoke cijene, i sama tehnologija još nije usavršena te će proći još neko vrijeme dok ekrani savitljivih pametnih telefona budu poput ekrana na klasičnim smartphoneima.

Slika nije dostupna Nešto potpuno novo: Planira li Samsung predstaviti Galaxy Roll i Galaxy Slide?

No u Motoroli vjeruju kako budućnost možda ne pripada savitljivim telefonima, već uređajima čiji bi se ekrani - zarolati, odnosno razvući. Kako takvi uređaji izgledaju u praksi prikazali su na nedavnoj konferenciji Lenovo Tech World. Treba naglasiti kako je prikazani uređaj koncept tako da nije riječ o modelu koji će ići u proizvodnju, no pokazuje nam smjer razmišljanja inženjera i dizajnera ove kompanije koji bi mogao rezultirati nekim budućim telefonom s ekranom koji će se moći razvući.

Motorolin telefon ima ekran dijagonale 5 inča, no kada se pritisne posebna tipka, on “naraste” na 6,5 inča. Ovako uređaj ima kompaktne dimenzije i može se bez problema nositi i u manjim džepovima, a da pri tome nije žrtvovana njegova veličina. Zanimljiva mogućnost ovog telefona je i što se ekran sam prilagođava sadržaju koji se na njemu prikazuje pa tako ako se pokrene videozapis na YouTubeu, telefon će automatski povećati ekran kako bi video bi što pregledniji.

Motorola RAZR Samo dan nakon Samsunga, Motorola predstavila svoju inačicu preklopnog telefona

Prema analitičaru Rossu Youngu, ovakav bi telefon mogao riješiti neke od nedostataka telefona sa savitljivim ekranima. Naime, kako nema preklapanja ekrana, telefoni poput Motorolina koncepta bit će puno tanji i lakši.

Osim telefona s ekranima na razvlačenje, Lenovo je predstavio koncept prijenosnog računala baziranog na sličnom tipu ekrana, a kako izgleda pogledajte u priloženom videozapisu.

Izvor: Phone Arena

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti