Mouse-Box – u ovom mišu smješteno je cijelo računalo!

Unutar Mouse-Boxa nalazi se 1,4GHz dvojezgreni ARM procesor, 128GB flash memorije, dva USB 3.0 utora, microHDMI izlaz za povezivanje s monitorima te čip za WiFi

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.01.2015. / 12:11

Mouse-Box – u ovom mišu smješteno je cijelo računalo!

Ekipa poljskih inženjera predstavila je jedno od najmanjih računala na svijetu koje su smjestili u – kućište miša. Njihov Mouse-Box još je u fazi prototipa te trenutno traže investitore koji su voljni financirati proizvodnju ovog uređaja koji bi mogao postati idealno prijenosno, odnosno džepno računalo. Ovakvo računalo/miš moglo bi biti savršeno za predavanja na kojima bi ga predavači samo spojili s projektorom ili monitorom (naravno, potrebna je i dodatna tipkovnica) pa ne bi morali nositi klasična prijenosna računala. Unutar kućišta (koje ima dimenzije klasičnog miša) nalazi se 1,4GHz dvojezgreni ARM procesor, 128GB flash memorije, dva USB 3.0 utora, microHDMI izlaz za povezivanje s monitorima te čip za WiFi.

Također, poljski inženjeri trenutno rade i na podlozi za miša koja će se moći koristiti i kao punjač za ovaj uređaj. Zanimljivo je da se Mouse-Box može koristiti i kao klasičan miš – na PC Worldu kažu kako ga korisnici mogu ponijeti na posao i koristiti kao klasičan miš, a onda samo pritiskom na jednu tipku mogu ga početi koristiti kao računalo. Tako, dok nema šefova ili kolega u blizini, zaposlenici bi mogli pregledavati novosti na Facebooku ili surfati mrežom putem browsera ovog miša, a kada se šefovi približe računalu, samo jednom tipkom može se ponovno uključiti poslovno računalo. Trenutno nema informacija o operativnom sustavu na kojem će ovaj uređaj raditi, no to će najvjerojatnije biti Linux ili sve popularniji Googleov Chrome OS. Također, trenutno nije poznata niti cijena po kojoj će se Mouse-Box prodavati, no ona bi 'trebala biti pristupačna'.

Foto: YouTube

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti