Želite li podijeliti Instagram profil s nekim? Zahvaljujući novoj opciji u ovoj popularnoj aplikaciji to je sad moguće.

Pomoću QR kodova korisnici mogu na jednostavan i brz način otkrivati nove profile. No neće samo privatni korisnici profitirati. I tvrtke mogu iskoristiti nove QR kodove kako bi privukle nove posjetitelje i klijente, ali i pružili im više informacija o svojoj tvrtki.

Isprobajte i vi. Jednostavno uključite kameru na svom pametnom telefonu s opcijom očitavanja QR koda (ili aplikaciju za očitavanje QR koda), usmjerite ga prema QR kodu koji smo pripremili za vas i zapratite Zimo na Instagramu.

Korisnici koji pak žele napraviti vlastiti QR kod i tako promovirati svoj profil na Instagramu trebaju otvoriti aplikaciju Instagram na svom pametnom telefonu, odabrati stranicu svog profila (klik na svoju sliku u donjem desnom kutu), potom odabrati meni (klik u gornji kut na ikonicu s tri crte) i u meniju pronaći opciju QR Code. Instagram će automatski napraviti QR kod za taj profil, upisati ime profila na dno koda (da korisnici znaju čiji je kod), a korisnici mogu promijeniti boje ili čak "ukrasiti" pozadinu vlastitim selfijem.

Ako ne možete pronaći opciju QR kod u svojoj aplikaciji, provjerite koristite li najnoviju verziju Instagrama ili pričekajte dan-dva do najnovijeg ažuriranja.

Kad korisnici naprave vlastiti QR kod, preostaje im samo podijeliti ga na društvenim mrežama ili pohraniti te otisnuti na letcima, posjetnicama ili promotivnim plakatima kako bi ih drugi korisnici lako pronašli.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju