Može li ovaj projekt s Kickstartera jednom zauvijek riješiti problem ružnih punjača za laptop?

Punjači za laptop su obično ružni, nespretni za korištenje i manevriranje, i veliki, no ovaj projekt želi dokazati do to ne mora biti tako!

Saša Fišter sasa@zimo.co | 14.04.2014. / 15:58

Može li ovaj projekt s Kickstartera jednom zauvijek riješiti problem ružnih punjača za laptop?

Punjači za laptop su obično ružni, nespretni za korištenje i manevriranje, i veliki, no ovaj projekt želi dokazati do to ne mora biti tako!

Predstavljen u siječnju na CES-u, MIT-ev spin-off projekt FINsix predstavio je “najmanji” 65W adapter za laptop, koji se od sada zove Dart košta 79 dolara i predstavljen je danas na Kickstateru.

Radi se o dizajnerski oku ugodnom adapteru koji je kompatibilan s većinom današnjih laptopa, uz to da postoji i posebna verzija za Appleov MacBook koji ne treba više od 65W snage.

Prvih 1000 ‘investitora’ moći će kupiti Dart za 79 dolara, dok će ostatak morati izdvojiti 89 dolara, što je jeftinije od maloprodajne cijene od 119 dolara, no ovaj adapter će se početi isporučivati tek krajem godine.

Korisnici s Appleovim računalima za prvih 500 jedinica morat će izdvojiti 148 dolara, dok će ostalih 1500 jedinica koštati 168 dolara po komadu. Razlog visokoj cijeni je, kažu iz FINsix-a, nužnost kupovine originalnog punjača radi konektora koji se kasnije moraju prilagoditi za Dart, no iz kompanije navode kako se nadaju da će pronaći zajednički jezik s Appleom, te samim time sniziti cijenu punjača.

Adapter će dolaziti u nekoliko različitih i živih boja, što je svakako bolje od dosadnih crnih kutija s debelim kablovima s jedne i druge strane. Do sada je prikupljeno 22.000 dolara u samo nekoliko sati, a projekt ima za cilj prikupiti 200.000 dolara.

Izvor Engadget

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti