Murdoch i Jobs pripremaju digitalne novine

Šef medijskog giganta News Corp., i Steve Jobs navodno pripremaju objaviti nove digitalne novine “Daily” krajem ovog mjeseca, pišu tako američki mediji.

Zimo Zimo Zimo | 21.11.2010. / 13:45

Murdoch i Jobs pripremaju digitalne novine

Šef medijskog giganta News Corp., i Steve Jobs navodno pripremaju objaviti nove digitalne novine “Daily” krajem ovog mjeseca, pišu tako američki mediji.Već smo pisali kako je Nicholas Negroponte, autor i osnivač “One Laptop per Child”, rekao u intervjuu za CNN kako će fizičke knjige izumrijeti u idućih pet godina, a čini se da i Rupert Murdoch slično razmišlja.

Suradnja koja traje već nekoliko mjeseci odvija se u tajnosti, a trebala bi rezultirati prvim “novinama” koje će biti u potpunosti prilagođene tablet uređajima kao što su Appleov iPad.

Prema pisanju izvora, 'Daily' neće imati tiskanu niti web inačicu, već će se automatski objavljivati na iPadu ili sličnim uređajima, koji bi se prema riječima Murdocha trebali nalaziti u svakom kućanstvu u sljedećih nekoliko godina.

Na projektu je već zaposleno preko 100 urednika i dopisnika koji će objavljivati u 'Dailyu', a čini se kako je Murdoch duboko posvećen projektu jer vjeruje, ukoliko se projekt dobro izvrši, čitatelji će biti voljni platiti za kvalitetne i originalne članke.

Pošto nema troškova tiska i distribucije, digitalne novine “Daily” trebale bi koštati 99 centi za tjedno izdanje.

Rupert Murdoch rođen australac, vlasnik je medijske kuće News Corporation, trećeg najvećeg medija na svijetu. Sa 22 godine naslijedio je News Limited od oca kojeg je pomoću akvizicija doveo do jednog od najuspješnijih medija u Australiji i svijetu.

Photo [vanityfair]

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti