Musk kaže da je dobro posjedovati fizičke stvari u vrijeme inflacije, no sam je rasprodao imovinu i ne želi prodati svoje kriptovalute

Elon Musk savjetuje ljudima da je bolje posjedovati "fizičke stvari", kao što su kuće i dionice, no istovremeno se on svojih fizičkih stvari rješava te kaže da neće prodati svoje kriptovalute bitcoin, eter i dogecoin.

Branimir Vorša | 14.03.2022. / 09:54

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Izvršni direktor Tesle i SpaceX-a te najbogatija osoba na svijetu, Elon Musk, rekao je da je bolje posjedovati fizičke stvari umjesto američkih dolara kad je inflacija visoka. No, kad su upitanju kriptovalute, najbogatiji čovjek svijeta tu radi iznimku.

U objavi na Twitteru o inflaciji Musk je dao općenit savjet.

Kao općenito načelo, za one koji traže savjet iz ove teme, općenito je bolje posjedovati fizičke stvari, poput kuće ili dionica u tvrtkama za koje mislite da čine dobre proizvode, nego dolare kada je inflacija visoka, napisao je.

Slika nije dostupna Musk glasinama stao na kraj i otkrio koliko će poreza platiti državi za 2021. godinu

Još uvijek posjedujem i neću prodati svoj bitcoin, ethereum ili doge, dodao je, međutim, referirajući se na kriptovalute koje posjeduje.

Inflacija u SAD-u u veljači je dosegla 7,9 posto na godišnjoj razini, što je najviše od 1982., prema američkom Zavodu za statistiku rada.

Tesla i SpaceX uočavaju značajan nedavni inflacijski pritisak u sirovinama i logistici, poručio je Musk u ponedjeljak.

Rasprodao svoju fizičku imovinu

Musk je u svibnju 2020. najavio da planira prodati "gotovo sve" svoje fizičke stvari, uključujući svoj višemilijunski portfelj nekretnina. Posljednju preostalu kuću prodao je u prosincu 2021.

Musk je zagovornik kriptovaluta, doduše s upozorenjima. Redovito je izražavao podršku dogecoinu i raspravljao o prednostima kriptovaluta s vodećim osobama iz tehnološke industrije.

Muskova Tesla je, podsjetimo, početkom 2021. kupila bitcoin u vrijednosti od oko 1,5 milijardi dolara kako bi se koristio za zaštitu od inflacije.

Slika nije dostupna Musk priznao da ne zna tko je misteriozni Nakamoto, ali je rekao koga smatra najzaslužnijim za evoluciju kriptovaluta

Cijena Tesline dionice ove je godine pala za oko 35 posto, pa je Muskovo bogatstvo smanjeno za otprilike četvrtinu, no on je i dalje najbogatija osoba na svijetu, s neto vrijednosti od oko 206 milijardi dolara, prema Bloombergovu indeksu milijardera.

Cijene roba već su bile u porastu zbog poremećaja lanca opskrbe, dok se globalno gospodarstvo oporavlja od pandemije. Ruska invazija na Ukrajinu prošlog mjeseca povećala je pritisak na tržištu energije, metala i žitarica na strani ponude jer su obje zemlje vodeći dobavljači u tim segmentima.

Izvor: Business Insider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti