Musk nije oduševljen Gatesom jer je kupio Porsche, a ne Teslu

U svom stilu, na Twitteru, Elon Musk komentirao je vijest da je Gates kupio svoj prvi električni automobil, Porsche Taycan.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 18.02.2020. / 16:35

Elon Musk (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bill Gates nedavno se pohvalio kupovinom svog prvog električnog automobila te je u razgovoru s poznatim youtuberom Marquesom Brownleeom rekao da uživa u vožnji Porsche Taycana. Riječ je o luksuznom vozilu s kojim njemačka tvrtka želi konkurirati Tesli koja dominira tržištem električnih automobila, a prema komentarima na Twitteru jasno je da ljubitelji Muskove kompanije nisu oduševljeni Gatesovim odabirom.

Porsche Taycan Bill Gates uživa u novom električnom automobilu, a objasnio je koji su problemi takvih vozila

Također, Gates se našao na udaru i jer je kritizirao doseg i bateriju vozila na struju, zbog čega bi mnogi potencijalni kupci električnih vozila mogli odustati od kupovine. S odabirom vozila jednog od najbogatijih ljudi na svijetu sigurno nije oduševljen niti Elon Musk, koji bi više volio da se Gates odlučio za njegov Model S ili X. Zato nije propustio "pecnuti" osnivača Microsofta na svoj omiljen način, preko Twittera.

Ispod objave na profilu koji su na Twitteru pokrenuli ljubitelji Tesle, a u kojem se kritizira Gatesa, napisao je kako nije baš impresioniran razgovorima koje je vodio s njim. U razgovoru s Brownleejem Gates se dotakao i Tesle govoreći o kompaniji koja dominira tržištem električnih vozila, koja su jedan od važnih faktora smanjenja emisije ispušnih plinova.

Kritike šefovima velikih tehnoloških kompanija Musku nisu strane pa je tako prije nekoliko godina opleo po Marku Zuckerbergu i njegovu optimističnom pristupu umjetnoj inteligenciji. Musk ne dijeli taj optimizam i više je puta upozorio na opasnosti od AI, a za Zuckerberga je tada rekao da je njegovo znanje o umjetnoj inteligenciji ograničeno.

Izvor: Business Insider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti