Musk o novoj kineskoj zabrani kriptovaluta: "Kripto je usmjeren prema smanjenju moći centralizirane vlasti, a njima se to ne sviđa"

Kineska vlada nedavno je uvela dosad najtežu zabranu trgovanja kriptovalutama, no najbogatiji čovjek svijeta Elon Musk smatra da svjetske vlade ne mogu uništiti kriptovalute te da su Kinezi zabranu uveli zbog straha od gubitka vlastite moći.

Branimir Vorša | 29.09.2021. / 10:02

Elon Musk (Foto: AFP)

Kineska vlada nimalo ne podržava kriptovalute, a američki milijarder, vlasnik Tesle i SpaceX-a te najbogatiji čovjek na svijetu Elon Musk, smatra da je razlog tome što kineska vlada ne može kontrolirati kriptovalute. Zapravo, smatra da to ne može učiniti niti jedna svjetska vlada.

Pretpostavljam da je kripto u osnovi usmjeren prema smanjenju moći centralizirane vlasti, a njima se to ne sviđa, rekao je Musk tijekom konferencije Code Conference, koja je održana u utorak.

Slika nije dostupna Kineska centralna banka uvela nove zabrane za kriptovalute i srušila vrijednost bitcoina

Znate, kad vlade ne mogu držati ruku izvan kutije s kolačićima i urediti bazu novca, onda u tome vjerojatno postoji nekakva vrijednost, slikovito se izrazio Musk.

Zabrana rudarenja kriptovaluta u Kini isto tako može zapravo biti vezana i za sve širu pojavu nestašice električne energije koja pogađa južne kineske provincije trenutno.

Komentirajući svoju sposobnost da pomiče smjer financijskih tržišta samo jednom objavom na Twitteru, Musk je u polušali da je to dobro ako tržište krene prema gore.

Musk u konačnici vjeruje da postoji dugoročni cilj za kriptovalute te ističe da je nemoguće "uništiti" kriptovalute, no da će svjetske vlade vjerojatno usporiti napredak te industrije.

Slika nije dostupna Novim pravilima Kina bi mogla uništiti šanse mladih gamera da postanu profesionalni esportaši

Vjeruje i da američko Povjerenstvo za vrijednosne papire (SEC) zapravo ne bi trebalo učiniti ništa kad je riječ o regulaciji kriptovaluta.

Na kraju ipak nedvosmisleno daje do znanja da ne vidi kriptovalute na mesijanski način.

Ne bih rekao da sam neki veliki stručnjak za kriptovalute... Postoji određena vrijednost u kriptovalutama. Ne mislim da je to poput dolaska Mesije... Vjerojatno će pomoći u greškama i latenciji unutar novčanog sustava, poručuje Musk.

Izvor: U.Today

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti