Musk otkrio detalje o kolonizaciji Marsa

"Pokušat ćemo udvostručiti frekvenciju putovanja svakih 26 mjeseci, sve dok grad na Marsu ne postane samoodrživ".

Monika Nožić Monika Nožinić | 25.10.2016. / 07:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Osnivač i vlasnik kompanije SpaceX, Elon Musk, u rujnu je otkrio planove za naseljavanje Marsa, a u nedjelju je putem Reddita otkrio do sada nepoznate detalje.

Musk je ovaj put odgovarao na upite o tehničkim pojedinostima odlaska na Crveni planet, uključujući egzotične materijale koji će biti korišteni u misijama i osobine rakete i letjelice koja će na Mars odvesti prvu ljudsku posadu.

U jednom odgovoru Musk opisuje vjerojatne događaje koji će pratiti prvih nekoliko misija prema Marsu, a koje će na Crveni planet prevoziti pionire interplanetarnog koloniziranja.

"Iako još uvijek ne možemo imati sve detalje, dosadašnji plan izgleda ovako: Poslat ćemo skautske misije 'Dragon' kako bi naučili sletjeti bez kreiranja kratera i kako bi naučili najbolji način prikupljanja vode. Nakon toga slijede brodovi 'Heart of Gold' koji će na Mars prenijeti opremu potrebnu za gradnju lansirne rampe. Prve ljudske misije imat će zadatak izgraditi rudimentarnu bazu i kompletirati lansirnu rampu. Pokušat ćemo udvostručiti frekvenciju putovanja svakih 26 mjeseci, sve dok grad na Marsu ne postane samoodrživ".

U drugom odgovoru Musk objašnjava da će se većina industrijskih operacija na Marsu odvijati ispod površine, dok bi ostatak kolonizatora boravio na površini pod kupolama napravljenim od stakla i ugljikovih vlakana. Brod koji će služiti za prijevoz tereta i kolonizatora nosi ime Interplanetary Transport System ili ITS i imat će 42 raketna motora, a kako točno izgleda, pogledajte u nastavku.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti