Musk predložio da proda 10% dionica Tesle kako bi platio porez, prepustio odluku tviterašima putem ankete: "Držat ću se rezultata"

Elon Musk želi platiti porez, a odluku o tome treba li, prepustio je korisnicima Twittera u anketi.

Branimir Vorša | 07.11.2021. / 11:39

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Najbogatiji čovjek svijeta te vlasnik kompanija Tesla i SpaceX, Elon Musk, pokrenuo je anketu na Twitteru u kojoj od korisnika traži savjet. Naime, ultramilijarder se ne može sam odlučiti treba li prodati 10 posto Teslinih dionica iz svog portfelja.

U posljednje vrijeme puno se govori o tome da je neostvarena dobit sredstvo izbjegavanja poreza pa stoga predlažem prodaju 10 posto svojih dionica Tesle. Držat ću se rezultata ove ankete, bez obzira kako ona završila, poručio je Musk putem Twittera.

Anketa je otvorena ne samo njegovoj sljedbi od 62,5 milijuna korisnika Twittera, već svim korisnicima te društvene mreže, a vrijeme za sudjelovanje je 24 sata i tko želi, može dati svoj glas.

Rezultat zasad kaže da više od pola tviteraša smatra da bi Musk trebao prodati predloženi postotak dionica.

Ističem, ne primam plaću u gotovini ili bonuse od bilo kud. Samo imam dionice, tako da je jedini način da platim porez osobno taj da prodam dionice, pojasnio je Musk.

Krajem listopada Musk je kritizirao prijedlog domokrata u Kongresu da se uvede porez na investicijsku dobit milijardera.

Izvor: Sputnik

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti