Musk priprema najnevjerojatniju demonstraciju novog Teslinog automobila: Imat će “vanzemaljsku tehnologiju” i moći će poletjeti

Od Muska smo do sada navikli na velike riječi, a s najavom vanzemaljske tehnologije dodatno je podigao ljestvicu očekivanja.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.08.2024. / 08:00

Elon Musk (Foto: Afp)

Tesla je novu generaciju Roadstera predstavila još 2017. godine, kada su se pohvalili impresivnim performansama - ubrzanjem do 60 milja na sat za manje od 2 sekunde i maksimalnom brzinom od čak 400 km/h. Prošlo je sedam godina od najave, a Roadster se i dalje nije pojavio u prodaji. No ako je vjerovati Musku, što nije uvijek preporučljivo jer se njegove ambiciozne najave realiziraju s velikim zakašnjenjem, tijekom 2025. godine mogli bi očekivati barem nekakvu demonstraciju ovog automobila. U svom stilu, CEO Tesle rekao je kako bi to mogla biti najnevjerojatnija demonstracija nekog proizvoda u povijesti. Očekivanja je, u svom stilu, podigao na najvišu razinu.

Elon Musk Elon Musk objasnio koji je ključ dugoročnog uspjeha Tesle, a nije riječ o automobilima

A kada se jednom, kad god da to bude, Roadster pojavi na cestama, trebao bi biti nešto zaista posebno, nešto što još nismo vidjeli. Kako bi postigao spomenute performanse, ovaj automobil navodno će imati čak deset raketnih potisnika koji su rezultat suradnje Tesle i svemirske kompanije SpaceX i koji bi trebali omogućiti da automobil nadmaši konkurenciju po pitanju ubrzanja. Zahvaljujući toj tehnologiji, koju je Musk opisao kao vanzemaljsku, ne samo da bi Roadster trebao juriti, već bi mogao i - poletjeti.

To je neka vrsta kombinacije raketnog inženjerstva i Teslina inženjerstva električnih automobila, vanzemaljska tehnologija kako bi napravili nešto zaista posebno, objasnio je gostujući na jednom Teslinom eventu.

Također, prisjetio se i ranijeg razgovora s poznatim poduzetnikom i investitorom Peterom Thielom koji ga je upitao zašto još ne postoje leteći automobili, a on mu je odgovorio: Samo pričekaj, dolaze. Prema ono što se da zaključiti iz svih dosadašnjih najava i komentara, Roadster ne bi trebao poletjeti, već lebdjeti, odnosno sva ta silna snaga raketnih motora trebala bi ga na kratko podignuti iznad zemlje.

Tesla Optimus Musk ponovno promijenio planove oko Teslina humanoidna robota

Puno je pitanja oko novog Roadstera, a jedno od njih je vezano uz regulativu jer teško da će ovaj automobil dobiti dozvolu da, s raketnim motorima i mogućnošću lebdenja, dijeli cestu s ostalim vozilima. Sve ili barem dio odgovora na ta pitanja trebali bi saznati sljedeće godine, iako se ne treba iznenaditi ako će Musk, u svom stilu, ponovno pomaknuti datum prezentacije i predstavljanja njegove raketne jurilice.

Izvor: Insideevs

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti