Musk proveo novu "blitz" anketu: Vraća li se američki teoretičar zavjera Alex Jones na X?

Šef platforme X Elon Musk upitao je korisnike svoje platforme žele li povratak kontroverznog američkog teoretičara zavjera Alexa Jonesa na tu platformu. U anketi je poručio da je "glas naroda, glas Boga".

Branimir Vorša | 10.12.2023. / 08:34

Alex Jones
Alex Jones (Foto: Afp)

U nedavnoj anketi provedenoj na platformi X, značajna većina korisnika izrazila je podršku vraćanju korisničkog računa kontroverznog američkog teoretičara zavjere Alexa Jonesa. Anketa, koju je organizirao Elon Musk, vlasnik platforme X, trajala je 12 sati i kulminirala tako da je oko 70 posto sudionika podržalo vraćanje Jonesa na tu platformu.

Elon Musk izrazio je svoj stav o tom pitanju, objavom u subotu koja je glasila: Vratite Alexa Jonesa na ovu platformu? Vox Populi, Vox Dei. Na kraju navedene objave koristio je latinsku frazu koja se prevodi kao glas naroda je glas Boga.

Iako su rezultati ankete naginjali vraćanju Jonesa, zasad nema potvrde je li Jonesov račun doista vraćen.

Pozadinska priča uključuje trajnu zabranu Jonesa i njegove web stranice Infowars 2018. godine s platforme, ranije poznate kao Twitter. Zabrana je izvršena zbog kršenja pravila ponašanja na tadaašnjem Twitteru.

Novaa Muskova akcija uslijedila je nakon uklanjanja Jonesovih podcastova i kanala od strane Applea, Alphabetovog YouTubea i Facebooka, navodeći kao razlog kršenje standarda zajednice.

Izvor: Reuters

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti