Musk više nije izvršni direktor Tesle, odsad je njezin tehnokralj

Tesla prolazi kroz kadrovske promjene, ali sigurno ne onakve kakve bi svakom odmah pale napamet. Naime, šef Tesle Elon Musk više nije šef te tvrtke, on je sad njezin "tehnokralj".

Branimir Vorša | 15.03.2021. / 16:41

Elon Musk (Foto: AFP)

Iz Tesle je stiglo priopćenje koje je zbunilo mnoge, a riječ je o prijavi američkoj Komisiji za vrijednosne papire (SEC) u kojoj se navodi da je Elon Musk tehnokralj te komapnije, a Zach Kirkhorn njezin "gospodar novca".

Na kraju te prijave isto tako se navodi da Elon i Zach isto tako ostaju na pozicijama glavnog izvršnog direktora i glavnog financijskog direktora.

Musk je nedavno izgubio status najbogatijeg čovjeka na svijetu, nakon pada cijena dionica Tesle u veljači. Tesla je u 2020. godini imala apsolutno nevjerojatan rast dionica od preko 600 posto, a stručnjaci to pripisuju Muskovoj viziji dominacije vozila s nula emisija stakleničkih plinova diljem svijeta.

U siječnju i veljači 2021. zabilježen je pad Teslinih dionica od 14 posto, a padu je doprinijeo i požar u tvornici u Freemontu u SAD-u, kao i izvještaji od 450 slučajeva COVID-19 pozitivnih radnika u Tesli tijekom prosinca 2020. godine.

Musk inače ima reputaciju korporativnog zafrkanta koji često pomiče granice ispravnosti i tradicionalnalnog imidža izvršnog direktora neke kompanije.

Musku je Twitter zgodan alat za izazivanje novinara i vladinih regulatornih tijela, kao i oglasna ploča za sve - od primjerice nadogradnje softvera za autonomnu vožnju, preko promicanja kriptovaluta pa do skandaloznih objava koje su ga u prošlosti koštale sudskih tužbi ili kazni.

Ako vam Tesla iz nekog razloga počinje više zvučati kao jedno od kraljevstava Westerosa, niste jedini.

U međuvremenu, živio Elon Tehnokralj, prvi od svojeg imena i vladar autonomnih vozila...

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti