Iz Tesle je stiglo priopćenje koje je zbunilo mnoge, a riječ je o prijavi američkoj Komisiji za vrijednosne papire (SEC) u kojoj se navodi da je Elon Musk tehnokralj te komapnije, a Zach Kirkhorn njezin "gospodar novca".

Na kraju te prijave isto tako se navodi da Elon i Zach isto tako ostaju na pozicijama glavnog izvršnog direktora i glavnog financijskog direktora.

Musk je nedavno izgubio status najbogatijeg čovjeka na svijetu, nakon pada cijena dionica Tesle u veljači. Tesla je u 2020. godini imala apsolutno nevjerojatan rast dionica od preko 600 posto, a stručnjaci to pripisuju Muskovoj viziji dominacije vozila s nula emisija stakleničkih plinova diljem svijeta.

U siječnju i veljači 2021. zabilježen je pad Teslinih dionica od 14 posto, a padu je doprinijeo i požar u tvornici u Freemontu u SAD-u, kao i izvještaji od 450 slučajeva COVID-19 pozitivnih radnika u Tesli tijekom prosinca 2020. godine.

Musk inače ima reputaciju korporativnog zafrkanta koji često pomiče granice ispravnosti i tradicionalnalnog imidža izvršnog direktora neke kompanije.

Musku je Twitter zgodan alat za izazivanje novinara i vladinih regulatornih tijela, kao i oglasna ploča za sve - od primjerice nadogradnje softvera za autonomnu vožnju, preko promicanja kriptovaluta pa do skandaloznih objava koje su ga u prošlosti koštale sudskih tužbi ili kazni.

Ako vam Tesla iz nekog razloga počinje više zvučati kao jedno od kraljevstava Westerosa, niste jedini.

U međuvremenu, živio Elon Tehnokralj, prvi od svojeg imena i vladar autonomnih vozila...

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju