Po tiho, bez puno medijskih najava, Amazon je lansirao online trgovinu aplikacijama za Mac računala koja ujedno ima i niže cijene od Mac App Storea.

Apple i Amazon već vode sudsku bitku oko imena 'App Store' za Amazon koristi za svoj Android Appstore. S jedne strane Apple tvrdi kako je to njihov naziv, dok Amazon tvrdi kako je naziv generički.

Zanimljivo je da je sada Amazon lansirao online trgovinu za Mac software i igre od kojih se mnogo istih prodaje po nižoj cijeni nego što je to slučaj na Mac App Storeu, koji je lansiran samo pet mjeseci ranije.

Kako bi privukli kupce, Amazon Mac Download Store nudi na primjer Airport Mania igru besplatno do 1. lipnja, dok ista igra na Mac App Storeu košta 6.99$. Također do 1.lipnja, Amazon nudi 5 dolara popusta za bilo koju Mac igru ili software.

Još jedno zanimljiva stvar je da recimo Microsoftov Office trenutno ne postoji na Mac App Storeu, dok je isti dostupan na Amazonu. Maloprodajni online gigant tvrdi da u svojoj trgovini ima preko 250 naslova najboljih softwarea i igara za Mac računala.

Iskreno nas zanima što će na ovaj potez Amazona odgovoriti Apple, ili je ipak to dogovor ovih dviju kompanija? Što vi mislite?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju