Na benzinskim postajama bit će obvezno postavljanje stanica za punjenje električnih vozila

S novim potezima njemačke vlade ova zemlja postaje jedan od lidera na tržištu električnih automobila, čime bi trebale profitirati i njihove automobilske kompanije.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.06.2020. / 08:42

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Njemački plan za gospodarski oporavak težak 130 milijardi eura donosi dobre vijesti za tržište električnih vozila te će sigurno pridonijeti popularizaciji automobila s električnim motorima. Pored povećanja poticaja za kupovinu e-vozila koji će iznositi 6 tisuća eura, Njemačka će obvezati sve benzinske postaje da postave i stanice za punjenje električnih automobila. Također, država će uložiti oko 2,5 milijardi eura u razvoj i proizvodnju baterija i infrastrukture za punjenje, čime se žele riješiti najveći problemi većine vlasnika električnih vozila - doseg s jednim punjenjem baterije i nedovoljan broj punionica.

Slika nije dostupna VW ubrzao planove: Sljedeće godine počinje "električna ofenziva"

Trenutačno još nisu poznati konkretni detalji njihova plana poput vremenskog okvira unutar kojeg je potrebno postaviti stanice za punjenje na benzinske postaje te tipa punjača koji će se koristiti. Iz kompanije za razvoj energetske opreme i rješenja The Mobility House smatraju da će zahvaljujući poticajima te širenju infrastrukture za punjenje, Njemačka postaje jedan od lidera na ovom tržištu. Vjeruju kako je to i još jedan od dokaza da je električna mobilnost tehnologija budućnosti te nije teško očekivati da će pristupačnije cijene te veliko povećanje broja stanica za punjenje uvelike povećati potražnju za e-vozilima.

Slika nije dostupna Manji automobili niže cijene: U javnosti se pojavili planovi Volkswagena za osvajanje tržišta električnih vozila

Jedna od kompanija koja bi trebala profitirati od nove njemačke politike je automobilski div Volkswagen koji planira tijekom godina uložiti desetke milijardi eura na ovom tržištu. Velika ulaganja i poticaji, nadaju se u njemačkoj vladi, trebali bi promijeniti situaciju na tržištu koja dosad nije bila preoptimistična jer je manje od dva posto registriranih automobila prošle godine imalo električne motore, dok su dominirali benzinci (skoro 60 posto) te dizelaši (32 posto).

Izvor: Reuters
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti