VW ubrzao planove: Sljedeće godine počinje "električna ofenziva"

VW ubrzava planove na području električnih vozila te iz kompanije kažu da će na krilima modela ID.3 započeti njihova električna ofenziva.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 31.12.2019. / 11:56

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Jedna od posljedica diselgatea, skandala s varanjem na testovima emisije štetnih plinova u Volkswagenu jest orijentacija kompanije na vozila s električnim motorima. Planovi njemačkog automobilskog diva su veliki i uključuju ulaganje desetaka milijardi eura na razini cijele VW grupe tijekom sljedećih godina, a najveće nade polažu se u model ID 3, za koji u Volkswagenu kažu da je njihov treći najvažniji model u povijesti, nakon Bube i Golfa, što dovoljno govori o očekivanjima od tog vozila.

VW ID.3 Električna revolucija: Ovo je najvažniji Volkswagenov automobil predstavljen u ovom stoljeću!

Sljedeća godina bit će ključna za Volkswagen i transformaciju kompanije prema električnim vozilima: S lansiranjem modela ID.3 i drugim atraktivnim modelima iz serije ID, naša električna ofenziva bit će vidljiva i na cestama, najavio je 2020. godinu Thomas Ulbrich, jedan od članova odbora VW-a zaduženih za električna vozila.

Unutar Volkswagen grupe tijekom sljedeće godine očekujemo lansiranje čak osam modela električnih vozila, uključujući i električne automobile Škode, Audija i Seata, dok se najveća prodaja očekuje od modela ID.3 čija cijena za najjeftiniji model iznosi oko 30 tisuća eura. Tijekom 2021. godine u njemačkoj kompaniji očekuju da će godišnje proizvoditi 330 tisuća modela ID.3 u tvornici u Zwickau – ranije postavljen cilj od milijun proizvedenih automobila Volkswagen će ostvariti dvije godine ranije, 2023. u odnosu na ranije najavljivanu 2025. godinu.

Slika nije dostupna Fantastično rješenje iz Volkswagena koje će riješiti problem punjenja baterija električnih vozila

Prošle godine proizvodnja je iznosila samo 50 tisuća komada, što je kap u moru u odnosu na skoro 11 milijuna benzinaca i dizelaša proizašlih s proizvodnih traka njemačke kompanije, dok je ove godine proizvodnja Volkswagenovih električnih vozila porasla na 70 tisuća komada. Ukupno, od 2013. u VW-ovim tvornicama proizvedeno je oko 250 tisuća automobila s električnim motorima, uključujući i hibride.

Izvor: The Guardian
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti