Na iPhone stiže jedan veliki novitet zbog kojeg bi mnogi korisnici Androida mogli prijeći na "tamnu stranu"

Apple će u utorak 12. rujna u 19 sati po hrvatskom vremenu održati konferenciju na kojoj će predstaviti novu generaciju iPhonea.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.09.2023. / 09:44

iPhone (Foto: Afp)

Još je manje od tjedan dana ostalo do konferencije na kojoj će Apple predstaviti novu generaciju svojih pametnih telefona. Iako iz kompanije, naravno, ne spominju novitete koje će iPhone 15 imati, zahvaljujući brojnim glasinama većina je tog već dobro poznata. Pored klasičnih hardverskih poboljšanja, boljih kamera i slično, ova generacija donosi i jednu veliku promjenu oko priključka za punjenje.

iPhone 14 Pro Max i iPhone 14 Pro Jeste li iznenađeni? Ovo je najprodavaniji telefon na svijetu u prvoj polovici 2023.

Zbog pritiska iz EU, Apple će na novim telefonima dosadašnji priključak Lightning zamijeniti s priključkom USB-C. Kako je pokazalo nedavno istraživanje koje je provela kompanija SellCell, čini se kako bi se ova odluka mogla pokazati kao odličan potez zahvaljujući kojem će se povećati prodaja Appleovih telefona.

Istraživanje je provedeno među tisuću korisnika iPhonea i tisuću korisnika telefona koje pokreće Android te 63 posto postojećih Appleovih korisnika kaže kako će ova odluka o promjeni priključka, odnosno punjača utjecati na njihovu odluku o kupovini iPhonea 15. Čak 66 posto korisnika iPhonea namjerava kupiti nadolazeći model, pri čemu će 37 posto njih kupiti jedan od modela nove generacije ponajviše zbog novog priključka.

Dok činjenica da će mnogi postojeći vlasnici iPhonea ponovno kupiti Appleov telefon nije iznenađujuća, rezultati među korisnicima Androida prilično su zanimljivi. Naime, čak 44 posto vlasnika Androida koji su sudjelovali u ovom istraživanju odgovorilo je kako im je ideja o kupovini iPhonea 15, ako će taj model imati priključak USB-C, prilično privlačna. Razlog za to, prema 35 posto osoba kojima je iPhone s novim priključkom zanimljiv jest što će sada punjač za Appleov telefon biti kompatibilan s ostalim uređajima koje imaju tako da će im za sve gadgete sada biti dovoljan samo jedan punjač.

Ipak, dok je za njih 44 posto ta ideja zanimljiva, od ukupnog broja ispitanih, 34 posto zaista razmišlja o potencijalnoj kupovini iPhonea 15, dok će 66 posto njih ostati vjerni Androidu i drugim proizvođačima mobilnih uređaja.

Google Pixel 7 Slučajnost ili marketinški trik? Objavljena je fotografija Googleova konkurenta iPhoneu 15

Apple koristi priključak Lightning na iPhoneu još od 2012. godine kada ga je predstavio na iPhoneu 5, no u posljednje vrijeme kompanija je počela tranziciju na USB-C. Taj su priključak prvo dobili neki Macovi i Appleovi tableti, a sada je na redu i njihov najpopularniji gadget, iPhone. Novu generaciju svojih telefona Apple će predstaviti na konferenciji koja će se održati sljedeći tjedan, u utorak 12. rujna u 19 sati po hrvatskom vremenu.

Izvor: Mac Rumors
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti