Na varaždinskom FOI-u održava se treći po redu simpozij s naglaskom na sigurnost

Već tradicionalno, treću godinu za redom, u Varaždinu se održava znanost u kombinaciji s privatnim sektorom, odnosno, simpozij sigurnosti, poznatiji kao fsec.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 03.09.2013. / 13:59

Na varaždinskom FOI-u održava se treći po redu simpozij s naglaskom na sigurnost

Već tradicionalno, treću godinu za redom, u Varaždinu se održava znanost u kombinaciji s privatnim sektorom, odnosno, simpozij sigurnosti, poznatiji kao fsec. 

fsec se i ove godine održava u sklopu znanstvene konferencije CECIIS u organizaciji Fakulteta organizacije i informatike, Sveučilišta u Zagrebu i to od 18.-20.9.2013, a na njemu će se naći veći broj stručnjaka, ali i početnika, s interesom na području informacijske sigurnosti, kako iz Hrvatske, tako i iz regije. 

Neovisni stručnjaci, vrlo često bez dlake na jeziku, već će na otvorenju konferencije predstaviti trenutna kretanja u Hrvatskoj i regiji na području sigurnosti informacija i informacijskih sustava, te predstaviti najnovija viđenja stanja sigurnosti u Hrvatskoj u odnosu na europska i svjetska kretanja.

Od predavača stižu Darko Perhoč koji dolazi u ime nacionalnog CERT-a, te će predstaviti europski projekt Advanced Cyber Defence Center. Inženjeri iz Niminuma Vedran Krivokuća i Ivan Špoljarić, kao što to i priliči svjetski certificiranim inženjerima, otkrit će mnogo zanimljivih stvari iza privlačnog naslova Anatomija PHP shell skripti. 

Što stvarno može Hyper-V Server u aspektima sigurnosti odgovorit će Tomica Kaniški iz Citusa, a nezaobilazno će se pojaviti i Dobrica Pavlinušić, koji će, pak, govoriti o hakiranju hardvera i prikazati jedan interesantan propust u bežičnim tipkovnicama. 

Jedan od glavnih developera sqlmap-a Miroslav Štampar će nam pričati o heurističkim metodama u sqlmap-u, Ivan Voras iz FER-a će nam pričati o brzim hashevima, Vatroslav Mileusnić iz Farmerona o usporedbi mehanizama sigurnosti u raznim DBMS-ovima, Bernard Toplak iz Orion Informatike o razvoju sigurnih aplikacija za mobitele, Kristijan Skračić iz LSS-a FER će pričati o OTP generatorima u e-commerceu, Mario Šuvajac iz Reversing Labsa pričat će o izradi unpackera, Tomislav Androš iz Diverta prikazat će nam mehanizme forenzike Windows registry-a te Vlatko Košturjak iz Diverta će pričati o propustima kriptografske implementacije u mrežnim uređajima jednog poznatog svjetskog proizvođača.

Više informacija potražite na službenom webu http://fsec.foi.hr

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti