Najavljen ljetni gaming kamp u Novskoj

U dva termina u Novskoj u organizaciji Poduzetničkog inkubatora PISMO održat će se ljetni kamp u kojem će polaznici naučiti izraditi vlastitu videoigru.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.06.2022. / 15:23

Gaming kamp (Foto: PISMO)

Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1 najavio je ljetni gaming kamp za djecu koji će se tijekom ljetnih praznika održati u Novskoj u dva termina, od 3. do 7. srpnja i od 21. do 18. kolovoza. Kamp je namijenjen učenicima viših razreda osnovnih škola koji će tijekom sedam dana boravka u kampu naučiti izraditi vlastitu videoigru.

Prilikom najave kampa organizatori su poručili kako su svjesni da će djeca tijekom praznika većinu vremena provesti pred računalom igrajući videoigre pa su se odlučili organizirati kamp u kojem će vrijeme pred ekranom provesti učeći kako napraviti vlastitu igru. Za polaznike su pripremljene i različite aktivnosti pa će se tako upoznati s vrhunskom tehnologijom inkubatora PISMO, u Inkubatoru društvenih inovacija naučit će snimati, montirati i streamati sadržaje, na stem radionicama učit će o microbitu i robotici, a vrijeme će provesti i u prirodi i to bez računala i mobitela u izviđačkom kamu DUPIN.

Kako je prigodom najave kampa naglasio župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak, gaming industrija donijela je veliki gospodarski napredak, a odrazila se i na povećanje novootvorenih kompanija u županiji, čiji se broj povećao za skoro 30 posto. Dio od tih 319 novootvorenih tvrtki su one koje se bave gamingom i upravo zbog toga je važno educirati djecu od najranije dobi da ne budu samo konzumenti već da svoju priliku vide i u proizvodnji videoigara, rekao je župan Celjak.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti