Tvornica je otvorena u četvrtak, uz planirana ulaganja do 1,8 milijardi eura, rekao je europski predsjednik CATL-a Matthias Zentgraf te ustvrdio da prvi počinju s masovnom proizvodnjom ćelija u zapadnoj Europi.

U Arnstadtu je otvorena jedna proizvodna linija, a u sljedećim mjesecima bit će ih otvoreno još pet, najavio je Zentgraf.

Kompanija planira do kraja godine otvoriti 1800 do 2000 radnih mjesta.

Volkswagen Gen Travel koncept - 7 I dalje nije poznata lokacija nove gigatvornice baterija električnih vozila njemačkog automobilskog diva

Baterije, ilustracija SAD planira utrostručiti baterijske kapacitete do 2025. godine

"Imat ćemo gigatvornicu kakva dosad nije viđena nigdje u zapadnoj Europi", rekao je premijer njemačke savezne zemlje Tiringije Bodo Ramelow.

Kineska grupa spada među najveće svjetske proizvođače baterijskih ćelija, a u Europi ih planira proizvoditi i u Mađarskoj.

CATL će ćelijama opskrbljivati europske proizvođače automobila. BMW je priopćio da će biti njihov kupac i da će ćelije koristiti za proizvodnju baterija.

Njemački proizvođači automobila planiraju uložiti milijarde u proizvodnju baterija, ali njihovi projekti još su daleko od puštanja tvornica u pogon, napominje agencija dpa. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju