Najavljena velika konferencija: Appleov sat stiže 9. ožujka?

Apple će 9. ožujka u San Franciscu održati konferenciju na kojoj bi trebali predstaviti nove opcije svog pametnog sata i objaviti datum početka njegove prodaje

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.02.2015. / 08:46

Najavljena velika konferencija: Appleov sat stiže 9. ožujka?

Iako je većina informacija govorila kako početak prodaje Appleovog sata možemo očekivati najranije u travnju ove godine, čini se da su se u Cookovoj kompaniji malo požurili tako da bi njegova prodaja mogla početi mjesec dana ranije. Iz Applea su tako jučer medijima poslali pozivnice za konferenciju koja će se održati u San Franciscu 9. ožujka, a iako nisu objavili nikakve detalje o proizvodima koje će prikazati na njoj, gotovo je sigurno da će naglasak biti na njihovom satu. Apple Watch prvo je prikazan u rujnu prošle godine kada smo napokon vidjeli dizajn ovog uređaja (do tada su mrežom kružile brojne lažne fotografije pametnog sata) te smo saznali neke opcije i cijenu početnog modela koja će iznositi 349 dolara te sada očekujemo predstavljanje novih opcija, a mnoge najviše zanimaju informacije o trajanju baterije. Naime, upravo bi baterija na njihovom satu mogla biti najveći problem jer će navodno trajati samo tri do pet sati intenzivnijeg korištenja tako da će neki korisnici sat morati puniti dva puta dnevno, a ne samo preko noći. Ovaj (potencijalni) nedostatak pokušavaju iskoristiti druge kompanije pa je tako Asus nedavno najavio kako rade na novoj verziji svog ZenWatcha čija bi baterija trebala izdržati sedam dana, a upravo je na bateriji naglasak i nedavno predstavljenog Pebble Timea kojeg bi korisnici također trebali puniti samo jednom tjedno.

Tehnološki novinari naglašavaju kako je konferencija najavljena samo nekoliko dana nakon završetka Mobile World Congressa na kojem se, osim novih telefona i tableta, očekuje i najava novih modela pametnih satova koji rade na Androidu. Inače, osim sata, očekuje se da će Apple ovu konferenciju iskoristiti i za predstavljanje još nekih uređaja pa tako na Cnetu predviđaju da bi upravo 9. ožujka mogli javnosti prikazati toliko spominjani iPad Pro. Riječ je o novoj verziji njihovog tableta s ekranom dijagonale čak 12,9 inča i očekuje se da bi ovakav uređaj mogao privući i poslovne korisnike. Također, jedan od potencijalnih proizvoda o kojem glasine kruže već duže vremena jest i novi model MacBook Aira s ekranom dijagonale oko 12 inča, ali koji bi trebao imati jako mali okvir oko ekrana tako da bi veličina samog prijenosnika bila slična aktualnom 11 inčnom modelu. Nagađa se još da bi Cook mogao prikazati nove modele iPodova i novu verziju Apple TV-a, no službenih informacija o novim proizvodima iz Applea, naravno, nema. 

Foto: Apple, AFP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti