Surabhi Gupta je softver inženjer u Airbnb-u, gdje je došla nakon posla u Googleu, no njezina odluka o prelasku nije bila radi novaca ili boljeg položaja, već jer je bila fascinirana stranicom Airbnb-a.

Inside Jobs je TechCrunchev serijal o zaposlenicima poznatih kompanija kroz koje se prikazuje život i rad na radnim mjestima poput dizajnera, developera, analitičara, sistem administratora, itd.

Gupta prema programiranju gaji posebnu strast, što se i vidi iz samog videa, gdje ističe kako je inženjerstvo mnogo više od učenja na fakultetu. 

“Mislim da dokle god ste spremni učiti to je najvažniji dio. Mnogi ljudi misle da moraju proći kroz određenu obuku kako bi naučili vještine koje su im potrebne. Da, naučit ćete neke osnove u školi, no mnogo toga morate naučiti na poslu. Iako sam ja došla s iskustvom, bilo je tu još tonu stvari koje sam morala naučiti. Mislim da uvijek učite, i tako dugo dok ćete znati da ne možete sve znati, tako dugo će vam posao biti lakši”

U nastavku pogledajte izuzetno dobar kratki prilog o Gupta, a svakako vam preporučujemo da pogledate i jedan stari serijal o iOS developeru koji je jedno vrijeme bio čak i beskućnik.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju