Najbolji radni uvjeti su u tehnološkim kompanijama

Među top deset kompanija s najboljim uvjetima za rad nalazi se čak šest tehnoloških kompanija, pri čemu je najbolji Facebook koji je zauzeo drugo mjesto

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 12.12.2016. / 08:57

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kompanija Glassdoor već devet godina u SAD-u provodi istraživanja o kompanijama s najboljim radnim uvjetima, a u većini dosadašnjih istraživanja pokazalo se kako su zaposlenici najzadovoljniji u tehnološkim kompanijama. U istraživanjima prošlih godina zaposlenici su najboljim kompanijama za rad proglašavali Airbnb, Google i Facebook, a ove se godine među prvih deset najboljih kompanija za rad nalazi čak šest tehnoloških kompanija, no prvo mjesto ipak ne pripada tehnološkoj firmi, već konzultantskoj kompaniji Bain & Company. Prije tri godine Bain & Company također je proglašena najboljom kompanijom za rad, a u protekle dvije godine osvojili su drugo mjesto, dok je ove godine drugo mjesto pripalo Facebooku.

Zuckerbergova kompanija također se godinama nalazi u vrhu ove liste kao jedan od poslodavaca s najboljim radnim uvjetima, a 2011. i 2013. na Glassdoorovoj listi zauzeli su prvo mjesto. Još jedna kompanija koja je prije nekoliko godina proglašena najboljom kompanijom za rad jest Google koji se sada smjestio na četvrtom mjestu, a od ostalih tehnoloških kompanija na petom mjestu nalazi se World Wide Technology, zatim na šestom mjestu slijedi Fast Enterprise, osmo mjesto zauzeo je LinkedIn, a deveti je Adobe. Zanimljivo, Airbnb prošle je godine zauzeo prvo mjesto na ovoj listi, dok su ove godine pali na 35 mjesto, a odmah iza njih nalaze se Apple i Microsoft. Kako bi završile među na ovoj listi kompanije svojim zaposlenicima moraju pružiti puno više od onoga što se očekuje u prosječnoj kompaniji pa tako ekipa zaposlena u Facebooku naročito hvali odlično zdravstveno osiguranje, porodiljni dopust, besplatan ručak i grickalice, besplatnu članarinu u teretani itd., a slične prednosti nabrojali su i zaposlenici Googlea – zdravstveno osiguranje, besplatan internet i teretana i druge beneficije.  

Izvor: Tech Spot

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti