Najjači hardver za mobilne gamere: Asus predstavio ROG Phone

Brand Republic of Gamers (ROG) dobro je poznat svim gamerima, a jučer je predstavljen i prvi smartphone ROG s nabrijanim mobilnim hardverom.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.06.2018. / 13:11

Galerija

Asusova serija računala ROG (Republic of Gamers) dobro je poznata svim ljubiteljima videoigara, a ova kompanija jučer je predstavila i prvi pametni telefon namijenjen gamerima, koji će na tržištu konkurirati Razer Phoneu. ROG Phone dolazi s vjerojatno najjačim mobilnim hardverom na tržištu i pokreće ga nabrijana verzija Snapdragona 845, ima 8 GB RAM-a u 128, odnosno čak 512 GB memorije. Dijagonala OLED ekrana iznosi 6 inča uz rezoluciju od 2160 x 1080 piksela i frekvenciju osvježavanja od 90 Hz i podršku za HDR.

Asus ROG Phone (Foto: Asus) (Foto: Asus)

Sa stražnje strane nalaze se dvije kamere čija rezolucija iznosi 12 MP i 8 MP, dok se s prednje strane nalazi kamera od 8 MP za selfije i dva stereozvučnika, a treba spomenuti i 3,5-milimetarski izlaz za slušalice i bateriju kapaciteta čak 4000 mAh.

Kako bi baterija što duže trajala, telefon smanjuje brzinu tijekom rada s nezahtjevnim aplikacijama te održava balans između visokih performansi i štedljivosti, a posebno je zanimljiv tzv. X Mode koji optimizira telefon za maksimalni doživljaj tijekom igranja videoigara stiskanjem rubova ekrana. Aktivacijom X Modea, osim što se boja aplikacija promijeni iz plave u gamersku crvenu, na telefonu će se ugasiti pozadinski procesi, dok će radna memorija imati prioritet za igre. 

Uz napredni sustav za hlađenje procesora uz koji će se telefon brže hladiti što je iznimno bitno ako ćete dobar dio vremena provesti igrajući videoigre, s ROG Phoneom stižu i brojni zanimljivi dodaci poput gamepada koji se povezuje s telefonom i pretvara ga u pravu dlanovnu konzolu s fizičkim kontrolama ili čak u računalo koje se može spojiti s vanjskim monitorom.

Također, Asus je razvio i dodatak koji ovaj telefon pretvara u konzolu poput Nintendova DS-a – s donje strane nalazi se 6-inčni ekran poput ekrana na telefonu, a sam telefon može se ubaciti u gornji dio kućišta tako da se u igrama može uživati na dva ekrana. Ovaj dodatak dolazi i s dodatnom baterijom od 6000 mAh, kao i s četiri zvučnika i dodatnim opcijama hlađenja te je namijenjen gamerima koji namjeravaju provoditi veću količinu vremena igrajući igre.

Na tržištu će se pojaviti i poseban dock u koji će se postaviti telefon i putem kojeg će se moći povezati s monitorom, tipkovnicom i mišem te će se moći koristiti kao stolno računalo koje pokreće operativni sustav Android.

Asus ROG Phone (Foto: Asus) (Foto: Asus)

Asus ROG Phone na tržištu očekujemo u drugoj polovici ove godine kada bi trebali saznati i njegovu cijenu, a prema opcijama koje su predstavljene, jasno je kako ona neće biti mala te će ljubitelji mobilnih igara trebati dublje posegnuti u džep ako žele imati ovaj uređaj.

Izvor: Asus

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti