Najjači Samsungov telefon: Među prvima na svijetu isprobali smo Galaxy Note 9

Samsung je na konferenciji u New Yorku, pred oko pet tisuća partnera i predstavnika medija predstavio novi Galaxy Note 9 i iznenadio okupljene dodatnim novim uređajima i partnerstvima.

Martina Čizmić | 09.08.2018. / 19:35

Galerija

Iako se o Note9 već prije samog predstavljanja znalo mnogo, ipak valja istaknuti najvažnije značajke. Tako Note 9 ima redizajniranu pametnu olovku S Pen, koja sad služi i kao daljinski upravljač. Moguće ju je koristiti za snimanje selfija, upravljanje pametnim uređajima, ali i kao daljinski upravljač za upravljanje prezentacijom. Nova S Pen olovka za komunikaciju koristiti Bluetooth, a ima autonomiju od pola sata. Za punjenje, dovoljno je vratiti olovku u uređaj. Čak i kad je prazna, moguće ju je koristiti kao klasični SPen za pisanje odnosno crtanje po zaslonu Note9.

Uz veću i jaču bateriju, koja sad ima snagu od 4000 mAh, iz Samsunga uvjeravaju kako će korisnici moći bez problema raditi cijeli dan. Posebno treba istaknuti novi način hlađenja uređaja pomoću vode, koji bi, tvrde u Samsungu, trebao osigurati uređaj od pregrijavanja.

Note 9 u Hrvatskoj će biti dostupan po cijeni od 7699 i 9599 kuna, ovisno o verziji.

Novi Samsungovi uređaji (Foto: Martina Čizmić) (Foto: Martina ?izmi?)

Isprobali smo Note 9 i moramo priznati da je zaista zanimljivo koristiti SPen kao “čarobni štapić” za upravljanje uređajem.

Za poslovne korisnike, kao i one koji često putuju, bit će zanimljiva informacija da je Samsung predstavio i novi Dex. Umjesto dosadašnjeg Dexa koji je bio zaseban uređaj, novi Dex izgleda poput USB kabla koji je dovoljno uključiti u pametni telefon i u televizor kako biste dobili iskustvo rada na računalu. Važno je napomenuti da kad je pametni telefon priključen na televizor, dva ekrana funkcioniraju individualno, pa korisnici mogu prikazivati prezentaciju na televizoru i istovremeno odgovarati na poruke na pametnom telefonu.

O partnerstvu između Samsunga i Epic Gamesa već se znalo, ali sad je i potvrđeno da će trenutno najpopularnija videoigra na svijetu, Fortnite, biti ekskluzivno dostupna na Samsungovim novim uređajima već ovaj tjedan, a nakon toga i svim ostalim korisnicima na Androidu.

Samsungova konferencija (Foto: Martina Čizmić) (Foto: Martina ?izmi?)

I baš kad smo pomislili da je to to, Samsung je izvukao asa iz rukava i predstavio novo partnerstvo sa Spotifyem. Novo partnerstvo omogućit će korisnicima da slušaju i streamaju glazbu na svojim pametnim telefonima preko tog popularnog servisa.

Kao potpuno iznenađenje predstavljen je novi Samsung Galaxy Watch, pametni sat koji ima autonomiju od četiri odnosno šest dana, u potpunosti je sinkroniziran s pametnim telefonom i posebno je usmjeren na postizanje ravnoteže između posla i zabave. Tako korisnici mogu na zaslonu Galaxy Watcha pratiti kalendar, primati pozive i poruke, ali i istovremeno vidjeti zdravstvene podatke te pratiti koliko i kako spavaju, odnosno funkcioniraju tijekom dana.

Samsungova konferencija (Foto: Martina Čizmić) (Foto: Martina ?izmi?)

Galaxy Watch u Hrvatskoj bi trebao biti dostupan od 21. rujna, a prednarudžbe će se primati već od 30. Kolovoza.

I na kraju, Samsung je najavio svoj pametni zvučnik - Galaxy Home. Najavio jer će točne specifikacije i dostupnost biti poznate kasnije ove godine. No prema informacijama koje su trenutno dostupne, imat će nekoliko mikrofona kojima će hvatati i prepoznavati glasove u prostoriji te će imati integriranog virtualnog asistenta Bixbyja.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti