Najmanji fotoaparat na svijetu

Najmanji kompaktni fotoaparat dolazi, pogađate ravno iz Japana. Aparat(ić) je veličine nokta, a u sebi sadrži leću razlučivosti 2.0 megapiksela što zadovoljavajuče s obzirom na njegovu veličinu.

Zimo Zimo Duje Vrandečić | 26.02.2011. / 18:50

Najmanji fotoaparat na svijetu

Najmanji kompaktni fotoaparat dolazi, pogađate ravno iz Japana. Aparat(ić) je veličine nokta, a u sebi sadrži leću razlučivosti 2.0 megapiksela što je zadovoljavajuće s obzirom na njegovu veličinu.

Slike se pohranjuju na micro karticu  čiji je utor smješten po strani kućišta baš kao kod aparata normalne veličine kojima se služimo. Uređaj podržava kartice kapaciteta do 8 GB.

Jedini nedostatak ove minijature je izvor napajanja kojeg nisu uspjeli smjestiti unutar kućišta, ali alternativa je sasvim solidno riješena. Jedan način je da se kabelom preko USB 1.1 ili 2.0 spoji na računalo, dok je drugi način kupnja dodatne opreme -- baterija AA koja se na isti način, odnosno preko USB-a prikopča na aparat.

Spajanjem na računalo aparat gubi mobilnost, dok je opcija s eksternom baterijom puno efikasnija i mobilnija, no pitanje je koliko  baterija zadovoljava kapacitet aparata.

Težina aparata je 11 g., moguće je snimati video format rezolucije 640x480 piksela te fotografirati u rezoluciji od 1600x1200 piksela u formatu JPEG. Cijena aparata je 7980 japanskih jena što je preračunato u kune nešto malo više od 500 kn.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti