Najtraženiji IT predavač na svijetu dolazi na ITkonekt Zagreb

Na IT sajmu poslova će, na potpuno drugačiji način i uz interaktivne sadržaje, IT-jevci moći upoznati neke od najpoželjnijih poslodavaca u IT industriji, razmijeniti kontakte te pronaći posao iz snova.

Martina Čizmić | 26.03.2019. / 18:43

Robert C Martin odnosno Uncle Bob (Foto: ITkonekt)

IT konferencija ITkonekt, koja će se održati u Zagrebu 14. travnja, uz neke od najpoznatijih svjetskih predavača, donosi i jedinstveni Sajam poslova, specijaliziran isključivo za IT industriju.

Ulaz na sajam je besplatan, ali je prijava obavezna na www.itkonekt.com.

Na IT sajmu poslova će, na potpuno drugačiji način i uz interaktivne sadržaje, IT-jevci moći upoznati neke od najpoželjnijih poslodavaca u IT industriji, razmijeniti kontakte te pronaći posao iz snova. Prilika je ovo i za sve one koji žele upoznati IT industriju, a svi posjetitelji moći će osvojiti i vrijedne nagrade.

Među poslovima koje će ove godine ponuditi IT kompanije na ITkonektu najviše je onih za Data inženjere i analitičare. Osim njih, IT kompanije će ponuditi poslove i za Devops inženjere, Software arhitekte, Java programere, Sistem administratore i druge IT stručnjake.

Neke od tvrtki koje će ponuditi poslove su Photomath, Nanobit, Lemax, Croz i drugi.

Uncle Bob, najtraženiji IT predavač na svijetu dolazi u Zagreb

Paralelno s IT sajmom poslova, u sklopu ITkonekta, održat će se i konferencija na kojoj će uz ostale renomirane predavače, svoje predavanje održati i jedan od najtraženijih IT predavača na svijetu – Robert C Martin, poznatiji kao Uncle Bob.

"Uncle Bob" programira od 1970. godine i posjeduje ogromno znanje u razvoju softvera. Jedan je od 17 vizionara koji su se sastali 2001. godine kako bi raspravljali o novim metodama u IT industriji, što je rezultiralo čuvenim Agile Manifestom, koji i dan danas igra značajnu ulogu u IT-ju. Objavio je nekoliko desetaka stručnih knjiga i članaka koje IT-evci diljem svijeta koriste kao svoju obaveznu literaturu. Osim u Zagreb, Uncle Bob će doputovati i u Beograd, gdje će održati predavanje na beogradskoj konferenciji ITkonekt, čime su Zagreb i Beograd jedina dva grada u ovom dijelu Europe koje će Uncle Bob posjetiti.

Prvi je ovo put da ova IT zvijezda dolazi u Hrvatsku pa i jedinstvena prilika da domaći IT stručnjaci čuju njegovo predavanje Osim njega, na konferenciji će predavanje održati i predavači koji su iskustvo stjecali u Oraclu, TomiTribeu i drugim poznatim svjetskim kompanijama.

Zicer – pokrovitelj start-up cornera

Kako bi posjetitelje upoznali s rastućom start-up zajednicom, organizatori ITkonekta predvidjeli su i poseban Start-up corner, čiji je pokrovitelj zagrebački inovacijski centar (ZICER) kojeg je osnovao Grad Zagreb s ciljem unapređenja poduzetničkog okruženja i društva u cijelosti. Poseban naglasak u ZICERU se stavlja na razvoj inovativnih visokotehnoloških proizvoda, a tvrtke uz moderne modularne urede, vrhunske laboratorije i ostalu poticajnu infrastrukturu lakše savladavaju svoje start-up izazove. Raspored start-upova koji će se predstaviti će uskoro biti objavljen na stranici projekta.

Inače, ITkonekt ove godine obilježava Mjesec u IT-ju u više gradova u regiji, što je i povod odražavanje premijernog izdanja konferencije i sajma u Zagrebu, s planovima da postane tradicionalna manifestacija.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti