Najviše europskih studenata želi raditi u…

Google je ponovno izabran kao kompanija u kojoj želi raditi najveći broj studenata s europskih fakulteta

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 26.10.2017. / 13:32

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prema provedenom istraživanju u dvanaest europskih zemalja (Hrvatska nije na tom popisu), među studentima poslovnih fakulteta te studentima elektronike i računarstva najpopularniji je poslodavac za europske studente – Google. Zanimljivo, ova se kompanija našla na prvom mjestu želja studenata i poslovnih i IT studenata, a među top 10 kompanija na ove dvije liste još je samo jedna kompanija – Microsoft. Microsoft je tako drugi na listi želja studenata na fakultetima vezanim uz elektroniku i računarstvo, dok je treći na listi studenata na poslovnim fakultetima (na drugom mjestu je L`Oreal Group).

Istraživanje koje je provela istraživačka i konzultantska kompanija Universum pokazalo je kako je studentima Google najatraktivniji jer je riječ o kompaniji koja je fokusirana na zapošljavanje perspektivne mlade snage kojoj nudi iznimno velik potencijal i mogućnost napredovanja, a studentima je iznimno bitna i komunikacija jer od googleovaca dobivaju sve informacija o tome kako je raditi u toj kompaniji, što mogu očekivati i slično.

Studenti iz obje grupe fakulteta kao glavni karijerni cilj istaknuli su balans između privatnog i poslovnog života (što je u današnje vrijeme iznimno teško postići), a zanimljivo je kako su studenti poslovnih fakulteta kao važne karijerne ciljeve istaknuli liderstvo, visoku zaradu i profesionalnu edukaciju, dok je IT studentima važna sigurnost radnog mjesta te profesionalno usavršavanje i razvoj.

Najatraktivniji poslodavci studentima poslovnih fakulteta:

Google
L'Oreal Group
Microsoft
PricewaterhouseCoopers
Ernst & Young
KPMG
Deloitte
Goldman Sachs
McKinsey & Company
Boston Consulting Group

Najatraktivniji zaposlenici studentima IT sektora:

Google
Microsoft
IBM
Siemens
General Electric
Daimler/Mercedes-Benz
Bosch
Airbus
BMW
Intel

Izvor: CNN
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti