LinkedIn je zadnjih dana bio u središtu medijske pažnje i to ne radi novosti na servisu već radi lozinka korisnika koje su osvanule na webu.

Istu sudbinu dijeli i eHarmony, a prema svemu sudeći ovom klubu pridružuje se i glazbeni servis u vlasništvu CBS-a Last.fm. Za sada ništa službeno nije objavljeno, no iz kompanije su istaknuli kako provode istragu oko nekih korisničkih šifra koje su navodno procurile na web.

'Kao mjeru opreza, ljubazno molimo sve korisnike da odmah promjene svoje lozinke', navodi se iz Last.fm-a.

Iako nema konkurentnih informacija oko ovog propusta, očito je kako je kompanija zabrinuta oko sigurnosti svojih korisnika pogotovo nakon što je samo od LinkedIna i eHarmony više od 14 milijuna šifra osvanulo online.

Iako se pitamo da li je to samo puka slučajnost ili iza ovih curenja šifra postoji neka organizirana skupina, GigaOM navodi kako su sva tri incidenta povezana s jednim forumom gdje se često objavljuju dešifrirane lozinke. Ars Technica navodi kako su šifre s LinkedIn-a i eHarmony-a povezane s ruskim hakerom pod imenom 'dwdm'.

Sada se svi pitaju koji servis je sljedeći? Facebook, Twitter, Foursquare? Držite vaše lozinke na oku i mijenjajte ih češće.

Sve vezano uz novosti možete pratiti na twitter profilu @lastfm!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju