Nakon mobitela i televizora, bacili su se na izradu robota i to onih koji su trenutno najtraženiji

Novi LG-ev robot bit će predstavljen na sajmu Digital CES 2021. koji će se održati početkom siječnja.

Martina Čizmić | 15.12.2020. / 17:26

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kombinirajući svoju stručnost u robotici, umjetnoj inteligenciji i autonomnim vozilima s velikim razumijevanjem potreba korisnika, LG Electronics je najavio da razvija autonomni robot koji će koristiti ultraljubičastu svjetlost C (UV-C)1 za dezinfekciju područja koja se često dodiruju, odnosno područja s velikim prometom ljudi. LG planira ponuditi UV robot ugostiteljskim objektima, maloprodajnim mjestima, korporacijama i obrazovnom sektoru u SAD-u početkom 2021. godine.

Ovaj autonomni UV robot dolazi u vrijeme kada je higijena najvažniji prioritet za goste hotela, studente i posjetitelje restorana, izjavio je Roh Kyu-chan, potpredsjednik i voditelj divizije za robote u kompaniji LG Business Solutions. Korisnici mogu biti mirni, jer će LG UV robot smanjiti njihovu izloženost potencijalno štetnim klicama.

LG-ev novi robot omogućit će novi higijenski standard pomažući u dezinfekciji područja koji se često dodiruje i područja s velikim prometom ljudi, a službeno će biti predstavljen na sajmu Digital CES 2021. Zbog svog autonomnog dizajna, robot će se moći lako kretati oko stolova, stolaca i ostalog namještaja te ozračivati površine koje često dodirujemo. Za to će mu trebati 15 do 30 minuta, dezinficirajući više površina s jednim punjenjem baterije.

LG-ev robot može se integrirati u ustaljene rutine čišćenja bez potrebe za opsežnom obukom osoblja ili stručnjaka. Dizajniran je za lako rukovanje, a osoblje će moći pratiti rad robota putem mobilnih telefona ili tableta. Izloženost zaposlenika UV zrakama bit će svedena na minimum zbog ugrađene sigurnosne brave koju aktiviraju senzori za otkrivanje kretanja ljudi,3 pritiskom na tipku za zaustavljanje u nuždi ili putem mobilne aplikacije.

Današnji potrošači očekivat će veću razinu higijene u beskontaktnom ekosustavu s kojim se sada suočavamo, rekao je Roh. LG je odlučan iskoristiti svoju stručnost u području robotike, umjetne inteligencije i autonomne vožnje kako bi razvio kreativna rješenja za rješavanje izazova u budućnosti.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti