Na benzinskim postajama u Velikoj Britaniji vlada kaos. Goriva nema, tj. nema ga dovoljno da bi se zadovoljila potražnja, a čini se kako se situacija neće tako skoro riješiti. Veliki redovi pred benzinskim postajama, nervoza i svađe, punjenje kanistera goriva postali su svakodnevni prizor, a uzroci leže u više faktora te se spominju brexit i nestašica vozača kamiona.

Punjenje električnog automobila U svim novim kućama i uredskim zgradama u Engleskoj morat će se postaviti punjači za električne automobile

No kako pokazuju podaci pretraživanju putem Googlea u Velikoj Britaniji, još je jedna posljedica cijele situacije - porast potražnje na internetu za električnim automobilima. Od dana kada je nestašica goriva postala raširen problem u Britaniji (24. rujna), potražnja za pojmovima vezanim uz električna vozila u toj je zemlji porasla za čak 1600 posto.

Slično kao i u nekim drugim zemljama, Velika Britanija budućnost vidi u elektrifikaciji, dok bi prodaja benzinaca i dizelaša trebala biti zabranjena sljedećeg desetljeća. Da do toga i dođe, pred industrijom električnih automobila stoje brojni izazovi. Jedan od njih odnosi se na infrastrukturu i veliko povećanje stanica za punjenje električnih vozila, kao što se očekuje da bi do tada trebala napredovati i sama tehnologija tako da baterije budu izdržljivije, a punjenje brže.

Tesla i punjači Supercharger New York zabranjuje prodaju benzinaca i dizelaša, poznato je i kada

Ova situacija, barem što se Velike Britanije tiče, mogla bi dodatno ubrzati elektrifikaciju te bi, nakon ovih problema, mnogi Britanci mogli početi razmišljati o tome da, kao sljedeći automobil, kupe model s električnim motorom.

Izvor: Electrek
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju