Samsungov fleksibilni telefon Galaxy Fold napokon dolazi na tržište i to u rujnu 2019. Točnije na odabrana tržišta, a o kojim je tržištima točno riječ bit će poznato početkom rujna.

Podsjetimo, Samsung je nekoliko uređaja još u travnju poslao odabranim medijima i influencerima na testiranje koje se pokazalo kao pogreška.

Ekran je veoma brzo pucao, čak se i odvajao od uređaja, a neki su korisnici i sami "uništili" ekran skinuvši zaštitnu foliju s njega. Samsung je tad povukao sve uređaje i odgodio isporuku prednarudžbi na neodređeno vrijeme.

Bilo im je potrebno nekoliko mjeseci kako bi ispravili sve pogreške i uređaj pripremili za službeni izlazak na tržište.

Kako su istaknuli iz Samsunga, poboljšali su gornji zaštitni sloj na ekranu kako ga korisnici ne bi mogli ukloniti. Dodatno su ojačani dijelovi ekrana kako bi se spriječio ulazak čestica prašine i prljavštine koje bi mogle oštetiti ekran. Smanjen je razmak između tijela i okova kako bi se smanjila mogućnost odvajanja ekrana.

Samsung Galaxy Fold (Foto: Samsung)

Također, iz Samsunga ističu da su poradili na boljem Galaxy Fold korisničkom iskustvu bolje optimiziranim aplikacijama i uslugama.

Trenutno se provode finalni testovi kako bi sve bilo spremno za izlazak na tržište.

Svi u Samsungu cijenimo potporu i strpljenje koje smo dobili od naših obožavatelja iz cijelog svijeta. Galaxy Fold uređaj je na kojem dugo radimo i ponosni smo što ga možmo podijeliti sa svijetom i našim kupcima, poručili su na kraju iz Samsunga.

Zasad nije poznato hoće li se i mijenjati cijena samog uređaja koja je, na predstavljanju, bila postavljena na visokih 1980 dolara (oko 13 tisuća kuna).

No prije nego što Galaxy Fold dođe na tržište, Samsung će predstaviti novi Note 10, 7. kolovoza na svjetskoj premijeri u New Yorku.