Tijekom nedavnog razgovora s novinarima izvršni direktor Samsunga DJ Koh preuzeo je odgovornost za probleme sa savitljivim telefonom Galaxy Fold. Nakon više godina intenzivnog razvoja Samsung je u veljači napokon predstavio prvi savitljivi smartphone te je prije predviđenog početka prodaje u travnju tehnološkim novinarima i nekim influencerima poslao Galaxy Fold na testiranje.

No vrlo se brzo pokazalo kako to ipak nije gotov proizvod jer je na nekim modelima došlo do pucanja ekrana na mjestu gdje se savija te južnokorejskoj kompaniji nije ostalo ništa drugo nego odgoditi njegov izlazak i pokušati što prije riješiti problem s ekranom. Kada će ti problemi biti riješeni, odnosno kada će se uređaj pojaviti u prodaji, nije poznato, no pretpostavlja se da ovaj put neće žuriti kako bi se telefon što prije pojavio na tržištu.

Samsung Galaxy Fold Samsung odgodio stavljanje u prodaju novog pametnog telefona Galaxy Fold

DJ Koh novinarima je rekao kako je cijela situacija bila teška i neugodna za kompaniju te je priznao da je on bio taj koji je "gurao" proizvod na tržište prije nego je bio u potpunosti dovršen i spreman. Samsung je sada u procesu oporavljanja i trenutačno testiraju više od 2000 uređaja kako bi uočili sve potencijalne probleme i popravili ih prije ponovnog lansiranja uređaja na tržište.

Više je potencijalnih razloga zbog kojih su Koh i Samsung požurili s predstavljanjem telefona koji očito nije bio dovoljno testiran i spreman za tržište – jedan je mogući razlog situacija na tržištu pametnih telefona koje je u posljednje vrijeme u padu jer se pokazalo da korisnici više ne žele kupovati najnovije modele koji im ne donose ništa revolucionarno u odnosu na telefone koje već imaju, a Fold zaista donosi velike novitete.

Huawei Mate X Huawei predstavio fleksibilni Mate X paprene cijene

Drugi razlog mogao bi biti Huawei – kineska je kompanija nedugo nakon Samsunga predstavila svoj savitljivi telefon te je možda Samsung htio biti prva kompanija na tržištu s takvim revolucionarnim uređajem, no pokazalo se da se takvo požurivanje i forsiranje lansiranja prije detaljnih testiranja ne isplati.

Što se ostalih novosti o Samsungu tiče, treba spomenuti da su iz kompanije jučer objavili da će 7. kolovoza u New Yorku održati konferenciju na kojoj očekujemo predstavljanje novog pametnog telefona iz serije Note.

Izvor: GSM Arena

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju