Napravite .gif animacije pomoću Loopcam aplikacije

Aplikacija za iPhone Loopcam omogućuje vam da jednostavno izradite .gifove i da ih nakon toga podijelite s prijateljima.

Zimo Zimo Barbara Slade | 10.09.2011. / 19:14

Napravite .gif animacije pomoću Loopcam aplikacije

Aplikacija za iPhone Loopcam omogućuje vam da jednostavno izradite .gifove i da ih nakon toga podijelite s prijateljima.

Krajem kolovoza na Loopcam je bilo uploadano više od 10.000 loops-ova, kako ih oni nazivaju, a kako izgledaju radovi pogledajte u online galeriji. Preporučujemo da prvo krenete s ovima u Favourite kategoriji  , jer browsanje svih .gifova moglo bi vam brzo dosaditi.

Želite li isprobati kako aplikacija radi, preuzmite ju besplatno (još neko vrijeme) u AppStoreu.

Postoje još niz aplikacija pomoću kojih možete raditi .gifove, ali one se plaćaju:

  • Gif shop – bio je Gizmodova aplikacija dana. Možete imati maksimum od 100 frameova na iPhone 4 uređaju ili 60 na 3GS-u, što je uvjetovano memorijom uređaja. Sve poviše toga znači vjerojatno kršenje aplikacije.
  • Giffer - ima cool opciju da odaberete nekoliko fotografija odjednom
  • Figgit - duljina .gifa je limitirana na 10 sekundi

Ako imate “jailbreakan” iPhone, a osim toga ste i strpljivi, možete i na zaslonu umjesto statičnog backgrounda imati .gif. Evo video tutorijala za ovu target skupinu, a ako netko od naših čitatelja uspije to napraviti, javite nam se kako funkcionira.

Gif, koja je skraćenica za Graphics Interchange Format, postoji već od kraja osamdedetih kad se pojavio u bitmap formatu koji je podržavao animaciju. Gif je zapravo serija frameova koje se brzo izmjenjuju da ih vaš mozak percipira kao pokretnu sliku.

Gifove možete izraditi pomoću programa poput Adobe Photoshopa i Gimpa ili direktno na webu putem servisa poput GIFninja, Picasion i Gickr!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti