Naučite kako preživjeti početne godine u startupu na radionici u Tehnološko-inovacijskom centru u Čakovcu

Nije nikakva novost da je startup novi buzzword, riječ koja niče svugdje, od lokalnih malih portala pa do dnevnika na TV-u. Startupi bi trebali biti pokretači ove posrnule ekonomije, no preživjeti prvih nekoliko godina...

Saša Fišter sasa@zimo.co | 07.03.2014. / 08:23

Naučite kako preživjeti početne godine u startupu na radionici u Tehnološko-inovacijskom centru u Čakovcu

Nije nikakva novost da je startup novi buzzword, riječ koja niče svugdje, od lokalnih malih portala pa do dnevnika na TV-u. Startupi bi trebali biti pokretači ove posrnule ekonomije, no preživjeti prvih nekoliko godina u ovom kompleksnom sustavu u kojem morate raditi sve a najmanje ono što bi trebali raditi izazov je za svakog novog poduzetnika.

Ako se pitate kako od početne ideje doći do poslovnog modela, kako preživjeti početne godine i kako skupljati kontakte, onda je ova radionica namijenjena upravo vama. 

Radionica pod nazivom „Osmišljavanje i predstavljanje inovativnog poduzetničkog pothvata“ održat će se u srijedu 26. ožujka 2014. godine u vremenu od 9 do 14 sati u multimedijalnoj dvorani TICM-a na adresi Bana Josipa Jelačića 22B, Čakovec, u kompleksu Centra znanja Međimurske županije.

Cilj radionice je podizanje razine znanja poduzetnika i potencijalnih poduzetnika o osnovnim elementima osmišljavanja i predstavljanja inovativnog poduzetničkog pothvata, uključujući osnovne alate za razvoj inovativne ideje te njeno predstavljanje ciljanoj publici (investitori, partneri, klijenti), kao i načine ostvarivanja novih kontakata i zadržavanja postojećih. Polaznici će kroz predavanja i praktične vježbe moći naučiti i kako u kratkom vremenu predstaviti svoj projekt, tj. odraditi kvalitetan pitch.

Radionicu će voditi naš Saša Fišter koji će objasniti kako su u ZIMO Digitalu učili na greškama, pokretali i gasili projekte, pronalazili nove kontakte i zadržavali stare te kako su uspjeli opstati prve četiri godine, ujedno i najvažnije godine za opstanak jednog startupa. 

Uz Sašu, radionicu će voditi i Bojan Pečnik, po struci doktor astrofizike te osnivač i tehnički direktor razvojnog projekta Hipersfera koji je u inicijalnoj fazi razvoja financiran s oko 8.3 milijuna kuna kroz BICRO-ov program RAZUM. Bojan ima bogato iskustvo u pitchu projekta na investicijskim forumima, natjecanjima i konferencijama, kao i prema predstavnicima industrije, javnog sektora, poslovnim anđelima te fondovima rizičnog kapitala. Trenutno radi kao direktor za znanost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje!

Više informacija o radionici i načinu prijave dostupno je na internetskim stranicama TICM-a

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti