Naučite programirati uz Minecraft

Microsoft i Code.org razvili aplikaciju da na zabavan način upoznaje korisnike s osnovama kodiranja

Dino Musliu Dino Musliu | 03.12.2015. / 19:05

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U sklopu projekta Hour of Code, Microsoft je u suradnji s partnerima Mojang i Code.org razvio internetsku aplikaciju za kodiranje, dostupnu i na hrvatskom jeziku, a koja koristi mnogima prepoznatljivo okruženje računalne igrice Minecraft.

Ova aplikacija, namijenjena mladima od šest godina starosti na više, da na zabavan način upoznaje korisnike s osnovama programiranja, potičući ih da istraže svijet Minecrafta te da svojim potezima u igrici ispunjavaju različite zadatke čime se generiraju računalni kodovi. Na kraju svake faze igrice vizualnom prezentacijom može se shematski vidjeti izgled programskog koda koji je ekvivalentan potezima učenika unutar igre.

Od 7. do 11. prosinca 2015. godine učenici osnovnih i srednjih škola imaju priliku prisustvovati predavanjima o osnovama programiranja u sklopu projekta „Sat kodiranja“. Radionice će se odvijati u školama diljem Hrvatske prema prijavi.

Predavanja su namijenjena svim učenicima u Hrvatskoj, bez obzira gdje se nalaze i koje škole pohađaju, a mogu se izvoditi tako da djeca rade na računalu u parovima, korištenjem projektora na kojem će gledati video zapise, demonstracije, odgovarati na pitanja i rješavati zagonetke, a postoje predavanja i bez upotrebe elektronike, ističe se u priopćenju.

Sve zainteresirane škole same mogu prijaviti svoj interes, a u prijavi se moraju izjasniti trebaju li volontera ili već imaju svojeg predavača. Ako ste zainteresirani volontirati za izvođenje projekta možete se prijaviti na službenim stranicama, gdje ćete pronaći i sve ostale potrebne informacije: https://hourofcode.com/uk/hr

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti